Πάμε να φάμε ψαράκι από τον Άκη: Αθερίνα τηγανητή με σάλτσα ταρτάρ– Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για ψαράκι
Συστατικά
Για τα ψάρια
1 κιλό αθερίνα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
σάλτσα ταρτάρ για το σερβίρισμα
Για το πανάρισμα
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι
2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. σκόρδο ξερό σε σκόνη
1 κ.γ. παπρικα γλυκιά
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα σακουλάκι πλαστικό ειδικό για τρόφιμα ανακατεύουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
Βουτάμε λίγα-λίγα τα ψάρια μέσα στο σακουλάκι και τα χτυπάμε κλείνοντας καλά το σακουλάκι για να αλευρωθούν.
Αφαιρούμε τα ψαράκια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα τινάζουμε καλά να φύγει το παραπανίσιο μείγμα παναρίσματος. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε και το λάδι μας πιο καθαρό καθώς τηγανίζονται τα ψάρια
Έχουμε ζεστάνει λάδι (2-3 εκ. σε ύψος) σε ένα βαθύ τηγάνι 26 εκ διαμέτρου σε δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσει τους 180 βαθμούς.
Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα ψάρια σε δόσεις πάντα για να μην πέφτει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού και τηγανίζουμε τα ψάρια για πολύ λίγο χρόνο. 1-2 λεπτά είναι αρκετά ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών, βέβαια.
Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε περισσότερο αλάτι ή πιπέρι.
Σερβίρουμε τα ψάρια μας με τη σάλτσα ταρτάρ.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr