Το κοτόπουλο πανέ του Άκη Πετρετζίκη, χωρίς τηγάνι, χωρίς λάδια, χωρίς θερμίδες, μόνο με δημητριακά

Μια λάιτ συνταγή ιδανική για το καλοκαίρι...

Συστατικά


1 φιλέτo κοτόπουλο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Για το πανάρισμα

½ πακέτο δημητριακά 
Για το σερβίρισμα

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.γ. απαλό κάρυ
1 κ.σ. μέλι (κοφτή)
αλάτι
πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 oC  με αέρα.
Για την μαρινάδα μας ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αυγό,  το τζίντζερ σε σκόνη, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους 3 εκ.
Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτο το σημείο, μπορείτε να σκεπάσετε το μπολ με μια μεμβράνη και να αφήσετε την μαρινάδα να δουλέψει στο ψυγείο μέχρι και 1 μέρα.
Βάζουμε τα δημητριακά σε ένα πλατύ μπολ ή σε ένα ταψάκι και τα σπάμε λίγο με τα χέρια μας.
Βουτάμε μία-μία τις λωρίδες κοτόπουλο μέσα στα δημητριακά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Παράλληλα, καθώς ψήνεται το κοτόπουλο, ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σαλτσούλα ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το μέλι, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε ζεστό τo κοτόπουλo μαζί με τη σάλτσα, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
 

Tip
Τα τσιπς και τα κορν φλέικς τα σπάμε στο χέρι μας για να γίνουν πιο μικρά και πιο εύκολα στο μαγείρεμά τους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr