Ο Άκης Πετρετζίκης σε μια πρωτότυπη δημιουργία: Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

Μια μοναδική συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει.

Συστατικά
500 γρ. μανιτάρια Portobello
4 κ.σ. ελαιόλαδο (χωρισμένες 2+2)
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο 
400 γρ. φρέσκο σπανάκι
2-3 πρέζες αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
200 γρ. κατσικίσιο τυρί σε φέτες
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής​

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο  και σοτάρουμε τα κοτσάνια με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε και το σκόρδο. 
Προσθέτουμε το σπανάκι, ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να σωθούν τα υγρά από το σπανάκι.  Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε ένα μπολ στην άκρη.
Συνεχίζουμε με το ίδιο τηγάνι το μαγείρεμα, αφού το σκουπίσουμε με ένα χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, με αέρα.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι  και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο ταψί, με την κοίλη τους πλευρά να κοιτάζει προς τα πάνω.
Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα μανιτάρια με το μείγμα από το σπανάκι μας. Από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα κι ένα κομμάτι τυρί.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα της επιλογής μας.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr