Πάμε γρήγορα για pancakes με κοτόπουλο και μανιτάρια
Σκέφτεστε καλύτερη αρχή εβδομάδας;
Συστατικά
Για την τσίλι σος
150 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
2 ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές
50 ml ξύδι
1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
Για τα pancakes
75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά
80 ml νερό
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κιμά κοτόπουλο
150 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο
1 μεγ. καρότο, χοντροτριμμένο
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την τσίλι σος
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, την καυτή πιπεριά και ανακατεύουμε.
Βράζουμε για 3-5 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τα pancakes
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, το αλεύρι, τα αυγά και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε αλάτι, φρέσκο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.γ. από το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το σκόρδο και ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.
Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Στο μπολ με τον χυλό, προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάχανο και το καρότο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα pancakes μας σε δόσεις(1 κ.σ. γεμάτη).
Ψήνουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
Σερβίρουμε τα pancakes με σαλάτα σπανάκι και την τσίλι σος.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Σε ένα μικρό ταψί ή σε ατομικά τσέρκια, βάζουμε στον πάτο του λίγο από το μείγμα με τις φακές , και από πάνω ένα στρώμα με μελιτζάνες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με το πάνω στρώμα να είναι μελιτζάνες.
Για την επικάλυψη σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά με το αλεύρι, ρίχνουμε τον κύβο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια.
Όταν αρχίσει να δένει προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει.
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κόλιανδρο ανάλογα με τα γούστα μας.
Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr