Ο Άκης μεγαλουργεί και σήμερα: Ετοιμάζει φανταστικό γεμιστό ρολό με ομελέτα
Μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Συστατικά
4 σνίτσελ μοσχαρίσια ανοιχτά πολύ καλά από το χασάπη σας περίπου 250 γρ το κάθε ένα
500 γρ σπανάκι σοταρισμένο
10 αυγά
100 γρ γάλα πλήρες
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
3 σκ. σκόρδο
3 κορφούλες φρέσκο δεντρολίβανο
θυμάρι
1/2 κούπα λευκό κρασί
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ώστε να φύγουν τα υγρά του και στη συνέχεια το σουρώνουμε. Με τη βοήθεια μιας πετσέτας το σφίγγουμε ώστε να φύγουν όλα τα υγρά και να γίνει το σπανάκι μας μία μπάλα.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι μαζί με λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την ομελέτα (τα αυγά, το γάλα, την παρμεζάνα αλάτι και πιπέρι και το σπανάκι που σοτάραμε πιο πάνω).
Μοιράζουμε σε 4 και φτιάχνουμε σε ένα τηγανάκι 4 ομελέτες. Τηγανίζουμε την κάθε πλευρά από 1-2 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός μπάτη χτυπάμε ακόμα περισσότερο τα σνίτσελ έτσι ώστε να έχουν παντού το ίδιο πάχος.
Αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε και λίγο λάδι και βάζουμε επάνω σε κάθε ένα σνίτσελ μια ομελέτα.
Τυλίγουμε κατά πλάτος το κρέας με την ομελέτα και τα δένουμε ελαφρά με σπάγκο. Όχι πολύ σφιχτά όμως.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τα ρολά μας και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές ώστε να πάρουν καλό χρώμα.
Ρίχνουμε το κρασί, καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί το φαγητό μας για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε τα ρολά από την κατσαρόλα να ξεκουραστεί το κρέας καθώς και το σπάγκο και κόβουμε σε ροδέλες.
Για να δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και έπειτα περιχύνουμε το ζουμάκι από την κατσαρόλα στα ρολά μας.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr