Βιολογικό γάλα αμυγδάλου: Θησαυρός βιταμινών με μόλις 24 θερμίδες ανά 100gr - Πολύτιμο για την δυσανεξία στο αγελαδινό

Το γάλα αμύγδαλου είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση στα γαλακτοκομικά ή στα γάλατα σόγιας και συνδυάζεται με τον καφέ, το τσάι, τα δημητριακά, χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, στο ψήσιμο, σε σάλτσες ή ως ένα κρύο δροσιστικό ή ζεστό ρόφημα από μόνο του.

Χρησιμοποιείται επίσης από τους αυστηρά χορτοφάγους, ως υποκατάστατο των γαλακτοκομικών προϊόντων καθότι είναι μια φυτική τροφή.

 

Επιπλέον, το γάλα αμυγδάλου είναι φυσικό, νόστιμο, ελαφρύ και εύκολο στη χώνεψη. Το αμύγδαλο είναι μια ιδιαίτερα καλή πηγή πρωτεΐνης, που περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

 

Πολλοί που θα έχουν δοκιμάσει το ρόφημα αμυγδάλου, σχολιάζουν ότι το νιώθουν «πιο ελαφρύ – πιο εύπεπτο». Πράγματι είναι, εν μέρει λόγω των φυτικών ινών που περιέχει (1 γραμμάριο ανά μερίδα). Βοηθά μακροπρόθεσμα στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Παράλληλα, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου, μπορεί να καταναλωθεί από διαβητικούς.

Ιδιότητες
Από την πληθώρα των θρεπτικών συστατικών που έχει το ρόφημα αμυγδάλου,
χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις φυτικές ίνες, το μαγνήσιο, το ψευδάργυρο, το σίδηρο, το κάλιο, το ασβέστιο, το φώσφορο, τα φλαβονοειδή και τις βιταμίνες Ε, D, A. Καθώς τα αμύγδαλα είναι φυτικό τρόφιμο, το ρόφημα αμυγδάλου είναι εκ φύσεως χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά αλλά περιέχει περισσότερο μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθάνε την καρδιαγγειακή υγεία. Αξίζει να αναφέρουμε δε, ότι το ρόφημα αμυγδάλου δεν περιέχει χοληστερόλη αλλά ούτε και λακτόζη, και κατ’επέκταση συμβάλλει στη μείωση της διατροφικής χοληστερόλης και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν δυσανεξία ή αλλεργία στο γάλα αγελάδας. Όλα αυτά, αποδίδοντας μόλις 24 θερμίδες ανά 100ml, πράγμα που το καθιστά σημαντικό σύμμαχο αν βρίσκεστε σε προσπάθεια απώλειας ή διατήρησης ενός φυσιολογικού βάρους.

 

Εφαρμογές
Ανακινήστε καλά το βιολογικό γάλα αμυγδάλου πριν από το άνοιγμα
. Διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα και καταναλώνεται μέσα σε 5 ημέρες. Μπορεί να καταναλωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί:

  • Σε παγωτό (ανακατέψτε και καταψύξτε μπανάνες, μέλι και ρόφημα αμυγδάλου)
  • Σε smoothies (με φρούτα: μπανάνα ή φράουλες και τριμμένο πάγο)
  • Σε milkshake
  • Σε συνδυασμό με δημητριακά ολικής άλεσης
  • Σε γλυκές κρέμες, ρυζόγαλο
  • Σε συνταγές που απαιτούν ψήσιμο: κέικ, ψωμί
  • Σε λαχανικά ογκρατέν (μπρόκολο, κουνουπίδι)
  • Σε μπεσαμέλ (με τυρί και σπανάκι)
  • Αντί για κρέμα γάλακτος στη μακαρονάδα ή στο ριζότο με άσπρη σάλτσα
  • Σε κρεμώδεις σούπες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr