Απίθανα flapjacks με ξηρούς καρπούς φτιάχνει ο Άκης Πετρετζίκης για σνακ στο σχολείο & την δουλειά
Ότι πρέπει για να τσιμπήσετε κάτι στα γρήγορα!
Συστατικά
Για τη γέμιση
200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους 3x3 εκ.
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
150 γρ. μέλι
500 γρ. βρώμη
100 γρ. καρύδα τριμμένη
100 γρ. ξηρούς καρπούς (50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, 25 γρ. ηλιόσπορος, 25 γρ. κολοκυθόσπορος)
Για την επικάλυψη
50 γρ. κράνμπερις
200 γρ. λευκή σοκολάτα
100 γρ. ξηρούς καρπούς (50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, 25 γρ. ηλιόσπορος, 25 γρ. κολοκυθόσπορος)
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς.
Σε ένα ταψί 20 x 30 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα.
Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε τη βρώμη, την καρύδα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα.
Για την επικάλυψη
Σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1,5 λεπτό λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη.
Απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας σε όλη την επιφάνεια και όσο είναι ζεστή η σοκολάτα πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς από πάνω.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κόβουμε και σερβίρουμε.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr