Το ποτό της βραδιάς: Ζεστό βουτυρένιο ρούμι από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα γλυκό ποτό για να φιλέψετε τους φίλους σας.
Συστατικά
120 γρ. μαύρη ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. μέλι
½ κ.γ. κανέλα σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1/8 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
175 ml ρούμι
480 ml νερό βραστό
4 στικ κανέλας, για γαρνίρισμα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Με ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο δοχείο.
Προσθέτουμε το το ρούμι και 2 κούπες βραστό νερό.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο. Χωρίζουμε το ποτό μας σε 4 κούπες.
Σερβίρουμε το ρούμι μας ζεστό με ξυλάκια κανέλας.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr