Όλη η αλήθεια για την προέλευση των extensions - Οι εργάτριες στην Κίνα, η κακοποίηση αλόγων & οι σκληρές εικόνες
Tο περασμένο έτος, η Riqua Hailes, ιδιοκτήτρια μιας αλυσίδας κομμωτηρίων στο Λος Aντζελες που ειδικεύεται στα εξτένσιον, έφτασε σε ένα κρίσιμο σημείο: μια πελάτισσά της επέστρεψε έναν μήνα μετά την αγορά των ψεύτικων μαλλιών της, και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να απαιτεί επιστροφή χρημάτων, μιας και τα εξτένσιον ήταν σε άθλια κατάσταση.
Η Hailes είχε προμηθευτεί μια μεγάλη ποσότητα από εξτένσιον από την Κίνα, έχοντας καταβάλει χιλιάδες δολάρια, και έναν μήνα αργότερα έκλεισε εισιτήριο για τη μακρινή χώρα. Ήταν η αρχή για το ντοκιμαντέρ «Just Extensions», που η ίδια η Hailes γύρισε κατά το έξι εβδομάδων ταξίδι της στην Κίνα, την Καμπότζη, την Ινδία, τη Βραζιλία και το Περού, σε μια προσπάθεια να μάθει για την πηγή των εξτένσιον και τη διαδικασία που ακολουθείται & προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Κατά το ταξίδι της αναζήτησης κατάλαβε γιατί μερικά εξτένσιον κοστίζουν περισσότερο: για παράδειγμα, σε ένα εργοστάσιο στη Βραζιλία ανακάλυψε ότι έφτιαχναν τέτοια αξεσουάρ από τρίχες αλόγων, τις οποίες είχαν κόψει με βάναυσες μεθόδους.
Σε ένα παρόμοιο εργοστάσιο στην Κίνα η Hailes έγινε μάρτυρας της διαδικασίας: οι εργάτριες έβαζαν σε κουβάδες τα αληθινά μαλλιά γυναικών, όπου τα μούλιαζαν μέσα σε κουβάδες με οξύ, προκειμένου να απομακρυνθούν τα μικρόβια.
Ακολούθως, τα αναμείγνυαν με συνθετικές τρίχες και τα προωθούσαν σε αγορές ανά τον κόσμο, προμοτάροντάς τα ως τρίχα που προέρχεται από την Ινδία ή τη Βραζιλία.
Στην Ινδία, η Hailes βρέθηκε σε έναν ναό όπου γυναίκες, άντρες και παιδιά πρόθυμα ξύριζαν τα μαλλιά τους ως μέρος θρησκευτικής τελετής. Τα κομμένα μαλλιά τοποθετούνταν σε σακούλες και πωλούνταν σε ανθρώπους που αργότερα τα μεταπωλούσαν σε εργοστάσια παρασκευής εξτένσιον.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr