Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί το τέλειο φθινοπωρινό γλυκό: Μωσαϊκό με Κάστανο!
Μια υπέροχη γλυκιά έκπληξη για να εντυπωσιάσετε τους πάντες.
Συστατικά
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% ψιλοκομμένη
20 γρ. γάλα
100 γρ. βούτυρο σε κύβους
50 ml αμαρέτο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. πουρές κάστανο (έτοιμο)
100 γρ άχνη ζάχαρη
¼ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. τζίντζερ
50 γρ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένα
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
100 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
Για το γλάσο
1 κ.γ. κρέμα γάλακτος
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 65%
25 γρ βούτυρο
άχνη για την διακόσμηση
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα 65%, το γάλα, το βούτυρο και αφού το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη τοποθετούμε στα μικροκύματα στα 700 Watt για 1 ½ - 2 λεπτά.
Όταν λιώσει το μείγμα προσθέτουμε το αμαρέτο, τη βανίλια, τον πουρέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της λευκής σοκολάτας την οποία βάζουμε τελευταία στιγμή, για να μην μας λιώσει, και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια φόρμα 20x10 εκατοστά στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε.
Για το Γλάσο
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο για 1 λεπτό στα 700 Watt στα μικροκύματα να λιώσει.
Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο κορμό και ξαναβάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει.
Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα προαιρετικά.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr