Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου δημιουργεί: Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα βαλσαμικού σύκο

Ένα απολαυστικό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει... 

Υλικά Συνταγής
Για 2 άτομα

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou
2 μέτριες πατάτες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια φέτες σαλάμι κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
40 γραμμάρια μουστάρδα με θυμαρίσιο με μέλι Kalamata Papadimitriou
Αλάτι 
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και το alexandrospapandreou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζετε τις πατάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα κυβάκια πατάτας για 5 λεπτά, τα σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα κυβάκια πατάτας μαζί με τη ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και το σαλάμι αέρος για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι Kalamata Papadimitriou και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μελώσουν όλα τα υλικά.
Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα αλείφετε με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου, δίνοντας ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφετε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 14-16 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα κοτόπουλου είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε λίγο να ξεκουραστούν και τα κόβετε σε 4-5 διαγώνιες φέτες.
Σερβίρετε τις σοταρισμένες πατάτες μαζί με τις φέτες φιλέτο κοτόπουλο σε μεγάλα ατομικά πιάτα.

 

Who is who

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferrandi-Paris, απ΄ όπου πήρε δίπλωμα chef και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superieure de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα.

Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το The Connaught (Λονδίνο) και το Plaza Athénée (Παρίσι). Τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του MEGA "Σαν στο σπίτι σας" ενώ από το Μάιο του 2012 παρουσίαζε, μαζί με τον ηθοποιό, παρουσιαστή και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, την εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα». Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αρθρογραφία για την ιστοσελίδα γαστρονόμος online καθώς επίσης και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr