Τα περιζήτητα λιγκουίνι του Άκη Πετρετζίκη, με πέστο μπρόκολου

Ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει τα μυστικά μιας συνταγής που έχει ενθουσιάσει πολλούς διαδικτυακούς φίλους του!

Συστατικά

Για το πέστο

    150 γρ. μπρόκολο
    10 αντζούγιες στραγγισμένες
    1 σκελίδα σκόρδο
    10 φύλλα δυόσμου
    2 κ.σ. παρμεζάνα
    αλάτι
    πιπέρι
    120 ml ελαιόλαδο
    40 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα
    ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι

Για τα ζυμαρικά

    300 γρ. λιγκουίνι
    αλάτι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βράζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό.

Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσει για μερικά λεπτά.
   
Στραγγίζουμε το μπρόκολο, το στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
   
Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι για 7-8 λεπτά ή όσο αναφέρει ο κατασκευαστής μείον ένα λεπτό μέχρι να ετοιμάσουμε το πέστο.
   
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πέστο εκτός από την παρμεζάνα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός
   
Τέλος βάζουμε το τυρί και χτυπάμε λίγο ακόμα.
   
Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι, λεμόνι κτλ και το συμπληρώνουμε χτυπώντας λίγο ακόμα.

Σε περίπτωση που είναι πολύ πυκνό το μείγμα προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
   
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 100 ml από το νερό.
   
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο.
   
Αν είναι πολύ στεγνά τα ζυμαρικά ρίχνουμε λίγο από το νερό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr