Πρωτότυπο ζουμερό κοτόπουλο με πράσινη σάλτσα από μυρώνια - Μας το δείχνει ο Άκης Πετρετζίκης
Ένα πιάτο ιδανικό για μικρούς και μεγάλους!
Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μισά φιλέτα κοτόπουλου ή 2 ολόκληρα με δέρμα
1 μεγάλο μάτσο μυρώνια χωρισμένο σε φύλλα και κοτσάνια
1 μικρό μάτσο μαϊντανό μόνο τα φύλλα του (1 κούπα συνολικά όχι πατημένος)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ με τα κοτσάνια από μυρώνια τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι με το δέρμα προς τα πάνω, αρκετά μεγάλο που να τα χωράει άνετα και ενδιάμεσα τους βάζουμε τα κλωνάρια.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα φιλέτα μας.
Αφαιρούμε από το φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλσα μας.
Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε τα φύλλα από το μαϊντανό και τα μυρώνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, τους χυμούς από το κοτόπουλο στο ταψάκι και λίγο ελαιόλαδο.
Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ωραία σάλτσα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ακόμα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα!
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr