Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύει Πιλάφι με καστανό ρύζι, αποξηραμένα φρούτα και ψαρονέφρι σοτέ με BBQ sauce

Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά Συνταγής
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια καστανό ρύζι Agrino 10’
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φιλέτα ψαρονέφρι
4 κουταλιές BBQ sauce
80 γραμμάρια βούτυρο
180 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
40 γραμμάρια βούτυρο για το τέλος
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
4 δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
4 βερίκοκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
4 σύκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
Λίγη BBQ sauce για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και το alexandrospapandreou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα ψαρονέφρι σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές ψαρονέφρι για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την BBQ sauce, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και τοποθετείτε τις μπουκιές ψαρονέφρι σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα 80 γραμμάρια βούτυρο να λιώσουν μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το καστανό ρύζι Agrino 10’ μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα σύκα, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών.
Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί μαζί με τις μπουκιές ψαρονέφρι.
Κλείνετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 10 λεπτά.
Όταν τα 10 λεπτά περάσουν, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνετε σκεπασμένο για 5 λεπτά, προσθέτετε τα 40 γραμμάρια βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Σερβίρετε σε λευκά ατομικά πιάτα περιχύνοντας με λίγη BBQ sauce από πάνω. 

 

Who is who

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferrandi-Paris, απ΄ όπου πήρε δίπλωμα chef και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superieure de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα.

Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το The Connaught (Λονδίνο) και το Plaza Athénée (Παρίσι). Τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του MEGA "Σαν στο σπίτι σας" ενώ από το Μάιο του 2012 παρουσίαζε, μαζί με τον ηθοποιό, παρουσιαστή και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, την εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα». Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αρθρογραφία για την ιστοσελίδα γαστρονόμος online καθώς επίσης και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr