Πάμε βίντεο; Σάλτσα ταρτάρ και αγγουράκι πίκλες από τον Άκη Πετρετζίκη
Μια ιδανική σάλτσα για το τραπέζι σας.
Συστατικά
Για τη σάλτσα ταρτάρ
100 γρ. αγγουράκι πίκλες
100 γρ. κάπαρη
1/2 κρεμμύδι
100 ml νερό
350 γρ. μαγιονέζα
πιπέρι
χυμό από 1-2 λάιμ ή λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα ταρτάρ
Βάζουμε στο μούλτι το αγγουράκι, την κάπαρη, 100 ml νερό και το κρεμμύδι.
Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά μας.
Αδειάζουμε και στραγγίζουμε καλά το μείγμα σε σουρωτήρι με λεπτές τρύπες (ή σε πετσέτα) έτσι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του και να μείνει ένας στερεός πολτός.
Tο στερεό αυτό πολτό τον ανακατεύουμε με την μαγιονέζα προσθέτοντας πιπέρι, το χυμό λάιμ και το μαϊντανό.
Σερβίρουμε σε ένα μπολ με λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr