Mαγικό! Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο και μπρόκολο δημιουργεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος
Αφράτες και πεντανόστιμες δείτε πως θα τις φτιάξετε με τις οδηγίες του σεφ Σκαρμούτσου.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 πλεξούδες:
550γρ κοτόπουλο, μαγειρεμένο, σε κύβους
200γρ μπρόκολο, κομμένο
150γρ κόκκινη πιπεριά, κομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
220γρ κασέρι ή τσένταρ, τριμμένο
16 κ.σ. μαγιονέζα
4 κ.γ. άνηθος ξερός
1/2 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
8 κ.σ. κρεμμύδι, σε κύβους
2 φύλλα σφολιάτας
2 ασπράδια αβγών, χτυπημένα
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μπρόκολο, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο, το κασέρι ή τσένταρ, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το αλάτι, τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το 1ο φύλλο σφολιάτας στην πλαστική του μεμβράνη και το ανοίγουμε στην επιφάνεια εργασίας.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε αριστερά και δεξιά της σφολιάτας λωρίδες, φάρδους 2,5 εκ, προς το κέντρο της ζύμης, ξεκινώντας από τις μακριές πλευρές και αφήνοντας μια κεντρική ζώνη ανέπαφη για τη γέμιση.
Χωρίζουμε τη γέμιση μας σε 2 ίσα μέρη και απλώνουμε τη ½ γέμιση στο κέντρο της ζύμης.
Αφήνουμε 2 λωρίδες αριστερά και δεξιά και ξεκινάμε να φέρνουμε κάθε λωρίδα σφολιάτας προς τα μέσα σχηματίζοντας πλεξούδα.
Στο τελείωμα της σφολιάτας περνάμε τα ζεύγη των λωρίδων προς τα μέσα για να σφραγίσουμε την πλεξούδα.
Μεταφέρουμε την πλεξούδα σφολιάτας σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, αφαιρώντας τη μεμβράνη.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με το 2ο φύλλο σφολιάτας.
Αλείφουμε τις 2 πλεξούδες σφολιάτας με το ασπράδι αβγών και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr