Συγκλονιστικό κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού, την πούλπα του και δεντρολίβανο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Ένα πιάτο εύκολο και πεντανόστιμο!
ΥΛΙΚΑ
8 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
1 κ.σ. αλάτι
1 φλ μέλι
1 φλ χυμός πορτοκαλιού με την πούλπα του
1/2 φλ βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
7 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
2 πορτοκάλια, ξύσμα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (προαιρετικά)
μαύρο πιπέρι, τριμμένο, κατά βούληση
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το μέλι, το χυμό πορτοκάλι, το βούτυρο, το δεντρολίβανο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σκόρδο και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μείγμα πορτοκαλιού και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλο σε ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160C.
Συνεχίζουμε να ψήνουμε για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η θερμοκρασία του εσωτερικά να φτάσει τους 74C (ελέγχοντάς τη με ένα θερμόμετρο, στο μέρος κοντά στο κόκαλο). Κάθε 20 λεπτά περιβρέχουμε τα μπούτια κοτόπουλο με το ζουμί τους.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr