Υπέροχο κλαφουτί λεμόνι με κομματάκια σοκολάτας από τον Στέφεν Σιβέ
Θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό!
2 Μαΐου 2017 - 3:15 μμ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο
30 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αυγά (περίπου 3)
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
Ευχαριστούμε το gastronomos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει). Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το γάλα. Οταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ρίχνουμε στο σκεύος και το ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Προτετοιμασία: 15'
Ψήσιμο: 40'
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
21 Νοεμβρίου 2024
22 Νοεμβρίου 2024