Τι θα φάμε σήμερα; Πιλάφι με μοσχάρι και καρότα του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Φτιάξε πεντανόστιμο πιλάφι με μοσχάρι και καρότα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
ΥΛΙΚΑ
680 γρ μοσχάρι, κομμένο σε μπουκιές
4 κ.σ. φυτικό λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. αλάτι + 1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
2-3 φύλλα δάφνης
1/2 καυτερή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 3/4 φλ. ζεστό νερό, για το κρέας
2 1/2 φλ. Agrino κίτρινο μακρύκοκκο ρύζι Bella parboiled
4 φλ. ζεστό νερό, για το ρύζι
1 σκόρδο
1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τυχόν λίπη και νεύρα από το μοσχάρι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μπουκιές.
Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το λάδι.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, για 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Ρίχνουμε τα καρότα, 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι, 1 κ.γ. πάπρικα, 1 κ.γ. κύμινο, 2-3 φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Προσθέτουμε 1 3/4 φλ. ζεστό νερό, σιγομαγειρεύουμε με το καπάκι, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Όσο μαγειρεύεται το κρέας, πλένουμε το ρύζι σε τρεχούμενο νερό , το βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε το ρύζι σε μία στρώση πάνω από το κρέας, πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. αλάτι, προσθέτουμε 4 φλ. ζεστό νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό.
Κόβουμε οριζόντια το κεφάλι του σκόρδου, ώστε να φανούν οι σκελίδες και το τοποθετούμε με το κομμένο μέρος προς τα κάτω στο κέντρο του ρυζιού.
Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε το ρύζι με 1 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο.
Με μια κουτάλα ανοίγουμε 7-10 τρύπες στο ρύζι για να φεύγει ο ατμός, μειώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και μαγειρεύουμε με το καπάκι για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Αφαιρούμε το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά να ενωθούν και σερβίρουμε.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr