Αλμυρά cupcakes- μικρά θαύματα σε μια φοβερά πρωτότυπη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Σε μόλις 5' λεπτά αλμυρά cupcakes διαίτης θα είναι στον φούρνο!

ΥΛΙΚΑ

Για τα cupcakes

  • 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε κομμάτι
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
  • 50 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 700 γρ. χωριάτικο φύλλο ολικής αλέσεως
  • 100 γρ. ελαιόλαδο για άλειμμα
  • πιπέρι

Για το frosting

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. τυρί cheddar τριμμένο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια του 1 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε με τα χέρια μας ακανόνιστα τον δυόσμο και το θυμάρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τη γαλοπούλα, το τυρί κρέμα, το cheddar, τη μουστάρδα, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Παίρνουμε 6 φύλλα και τα κόβουμε στη μέση από τις μεγάλες πλευρές.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο του κάθε φύλλου και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Τυλίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε μία φλογέρα.
  • Αλείφουμε τις άκρες με ελαιόλαδο και τις διπλώνουμε προς το κέντρο ώστε να φτιάξουμε ένα cupcake. Αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 12 cupcakes.
  • Λαδώνουμε μία ειδική φόρμα για cupcakes και τα βάζουμε μέσα με την ένωση προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 40-50 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα  αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν.

Για το frosting

  • Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και επικαλύπτουμε τα cupcakes.
  • Πασπαλίζουμε με το cheddar και φύλλα από θυμάρι.

 

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr