Μία ιδιαίτερη συνταγή με τροπική γεύση - Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει εξωτική πίτσα με κοτόπουλο και ανανά
Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα φτιάξτε αυτή την καταπληκτική πίτσα,με τις οδηγίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
ΥΛΙΚΑ
400γρ φρέσκια ζύμη για πίτσα
2 μικρά στήθη κοτόπουλο, μαγειρεμένα κομμάτια
1 φλ σάλτσα μπάρμπεκιου
3 φέτες μαγειρεμένο μπέικον, κομμένο
2 1/2 φλ μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
1/2 φλ ανανά, κομμάτια
κόκκινο κρεμμύδι, σε ροδέλες
κόλιανδρο, κομμένο
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το κοτόπουλο και 1/4 φλ σάλτσα μπάρμπεκιου, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη φρέσκια ζύμη για πίτσα σε σχήμα κύκλου.
Τη μεταφέρουμε σε ένα κυκλικό ταψί.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου πάνω στη ζύμη.
Απλώνουμε 1 φλ μοτσαρέλα, μετά το κοτόπουλο, το μπέικον, τον ανανά και το κόκκινο κρεμμύδι.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και λίγο μαύρο πιπέρι.
Ψήνουμε για 12-16 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει.
Γαρνίρουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr