Εύκολο & πολύ εντυπωσιακό: Σαρδελοτρουφάκια σε κρούστα αμυγδάλου από τη Ντίνα Νικολάου
Υλικά
400 γρ. σαρδέλες κονσέρβας, στραγγισμένες και πολτοποιημένες στο μπλέντερ
2 μεγάλες βιολογικές πατάτες, βρασμένες για 35 – 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ξεφλουδισμένες και λιωμένες με πιρούνι σε πουρέ
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
½ φλιτζ. τσαγιού καλά στραγγισμένες λιαστές ντομάτες, πολύ ψιλοκομμένες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα, ασπρισμένα, καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, και τριμμένα σε χονδρά ψίχουλα
Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω πολύ καλά τις πολτοποιημένες σαρδέλες, τον πουρέ πατάτας, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, τις λιαστές ντομάτες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει ελαφρώς το μείγμα και να πλάθεται εύκολα.
Το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος μικρού καρυδιού.
Ρίχνω τα τριμμένα αμύγδαλα σε ένα πιάτο και περνάω εκεί τα τρουφάκια σαρδέλας. Τα σερβίρω αμέσως.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr