Bίντεο: Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με πατάτες θα φτιάξουμε με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για το κοτόπουλο
• 2 κοτόπουλα ολόκληρα χωρίς τα μπούτια
• 200 γρ. τυρί κρέμα
• 10 λιαστές ντομάτες
• 1 πράσινη πιπεριά
• 5 κ.σ. θυμάρι
• αλάτι
• πιπέρι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τις πατάτες
• 1,5 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. θυμάρι
• 1 κ.σ. δεντρολίβανο
• 1 σκ. σκόρδο
• 50 γρ. νερό
• χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
• Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, την πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 κ.σ. θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα κοτόπουλα
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
• Κόβουμε τα στήθη στη μέση και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο.
• Αφαιρούμε τις φτερούγες και κρατάμε το κόκκαλό τους για να μείνει η πέτσα στο στήθος και να μην φύγει την ώρα του μαγειρέματος.
• Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κάθε φιλέτο, κατά μήκος, ώστε να κάνουμε μία εσοχή για να μπει η γέμιση. Δεν πρέπει να τρυπήσουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα.
• Παίρνουμε το κορνέ με τη γέμιση και βάζουμε μέσα στις εσοχές των φιλέτων.
• Βάζουμε στα φιλέτα 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 4 κ.σ. θυμάρι και απλώνουμε με τα χέρια μας ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τις πατάτες
• Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι ψιλοκομμένο, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
• Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε με τη μαρινάδα.
• Βάζουμε τις πατάτες και τα κοτόπουλα σε ένα στρογγυλό ταψί και ψήνουμε για 60 λεπτά.
• Αφαιρούμε και σερβίρουμε αμέσως.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr