Εσείς το ξέρατε ότι οι μπάμιες γίνονται popcorn; Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο
Μιας και σίγουρα ανάμεσά σας υπάρχουν πολλοί που δεν τρώνε τις μπάμιες με τον παραδοσιακό τρόπο παρουσιάζουμε ένα διαφορετικό που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ
Συστατικά
• 50 γρ. γιαούρτι
• 150 γρ. νερό
• 500 γρ. μπάμιες πλυμένες και κομμένες στα 3-4
• 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
• 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο γλυκό
• λίγο πιπέρι καγιέν
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγο σκόρδο σε σκόνη
• σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για τη συνοδευτική σάλτσα
• 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
• ξύσμα από λεμόνι ή λάιμ
• λίγο ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το υγρό που θα βουτήξουμε τις μπάμιες ανακατεύοντας το γιαούρτι με το νερό.
• Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τα πιπέρια, το αλάτι και το σκόρδο και να ανακατεύουμε καλά.
• Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε το τηγάνι να κάψει.
• Παράλληλα ετοιμάζουμε και τη συνοδευτική σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Την κρατάμε στην άκρη.
• Με ένα τρυπητό βουτάμε μερικά κομμάτια από μπάμιες στο υγρό με το νερό και το γιαούρτι, τις αφαιρούμε και τις ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε τα αλεύρια.
• Τις ανακατεύουμε να πάει παντού το αλεύρι και αφού τις τινάξουμε να φύγει η περίσσειά του τις τηγανίζουμε για λίγο στο βαθύ τηγάνι με το λάδι μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να γίνουν τραγανές.
• Αφαιρούμε, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με τη συνοδευτική σάλτσα.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr