Κολοκυθάκια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και ρύζι – πεντανόστιμα και σπιτικά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Υλικά

•    125 γρ. (3/4 φλ.) λευκό μεσόκοκκο ρύζι για γεμιστά

•    8 μέτρια κολοκυθάκια

•    800γρ. ντομάτα κονκασέ

•    2 κ.σ. ντοματοπελτέ

•    185ml (3/4 φλ.) νερό + 125 ml (1/2 φλ.) νερό

•    ¼ κ.γ. κανέλα

•    1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + 2 κ.σ. ελαιόλαδο

•    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

•    500γρ. αρνίσιο κιμά

•    2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

•    2 κ.γ. αλάτι, κατά βούληση

•    μαύρο πιπέρι κατά βούληση

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση. 
 

Διαδικασία

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε οριζόντια ένα φετάκι από κάθε άκρη.

Με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό τους και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τα 185 ml νερό και την κανέλα σε ένα τηγάνι.

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα άλλο μικρό τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, το μαγειρεμένο κρεμμύδι, το ρύζι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ φλ. νερό, το δυόσμο, το αλάτι και πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα κιμά-ρυζιού και τα τοποθετούμε στο πυρίμαχο σκεύος  με τη σάλτσα ντομάτας.

Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Τεμαχίζουμε τα κολοκυθάκια, τα περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε.

 

Who is Who

 
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr