Ποιος δεν τις λατρεύει; Τραγανές Φλογέρες με καπνιστή γαλοπούλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Τραγανές και λαχταριστές φλογέρες.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμάτι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 μέτριο αυγό
  • 4-5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα )

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια 0,5 εκ., το τυρί κρέμα, το αυγό, το θυμάρι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση οριζόντια (από τη μακριά μεριά) για να έχουμε 10 μικρότερα φύλλα.
  • Στη μέση και στην κάτω άκρη κάθε φύλλου βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση.
  • Διπλώνουμε τα πλαϊνά για να μην μας βγει η γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε την άκρη του με λίγο νερό για να κολλήσει και να κλείσει καλά. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Τηγανίζουμε τις φλογέρες μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ροδίσουν.
  • Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε   

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr