Λαχταριστό κέικ μπισκότο από τον Άκη Πετρετζίκη

Κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί!

Ένα υπέροχο γλυκό που θα σας βγάλει "ασπροπρόσωπη" είτε το σερβίρετε σε παδικό πάρτι είτε το σερβίρετε σε επίσημμο δείπνο.

Κανείς δεν σας εμποδίζει βέβαια να το φτιάξετε για να το απολαύσετε απλά με την οικογένεια σας.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

300 γρ. γιαούρτι
2 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. νερό
60 γρ. σπορέλαιο
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. κακάο σε σκόνη
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
100 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. γεμιστά μπισκότα
Για τη βουτυρόκρεμα

130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
380 γρ. άχνη ζάχαρη
30 γρ. γάλα
 

Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας

500 γρ. άχνη ζάχαρη
60 γρ. κακάο σε σκόνη
50 γρ. γάλα
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι.

Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο πρώτο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βουτυροκακαώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 23 εκ. και στρώνουμε 14 γεμιστά μπισκότα στη βάση της κάθε φόρμας. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο.

Απλώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά σε υψηλή σχάρα.

Για τη βουτυρόκρεμα

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και την άχνη ζάχαρη.
Χτυπάμε την κρέμα για λίγη ώρα γιατί δεν θέλουμε να μαλακώσει.
Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα, το βούτυρο, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σφίξει η κρέμα.
Για τη σύνθεση

Μεταφέρουμε το ένα παντεσπάνι, με τα μπισκότα προς τα κάτω, σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα.
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, με τα μπισκότα προς τα πάνω και το πιέζουμε για να απλώσει η βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια ανάμεσα από τα παντεσπάνια.
Απλώνουμε την κρέμα κακάο πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι.
Σπάμε τα μπισκότα που έχουν περισσέψει και τα ρίχνουμε στη σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr