3πατη τυρόπιτα... με φέτα, γραβιέρα, γιαούρτι & τραγανό φύλλο από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου (ΦΩΤΟ)
Ζουμερή γέμιση και τραγανό φύλλο, ό,τι καλύτερο για μια τυρόπιτα!
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας, 500 γρ. τυρί φέτα, 500 γρ. τυρί γραβιέρα, 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 4 αυγά, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 120 γρ. βούτυρο για τα φύλλα, 1 κρέμα γάλακτος μικρή.
Ευχαριστούμε θερμά το eleftheriaonline.gr για την παραχώρηση της συνταγής!
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και τα τυριά και προσθέτουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Λαδώνουμε ένα ταψί. Αν υποθέσουμε ότι το πακέτο έχει 10 φύλλα τότε κρατάω 3 για κάτω, 4 για τις 2 στρώσεις (στη μέση της πίτας) και 3 για το τέλος. Λαδώνουμε καλά ένα-ένα τα φύλλα και απλώνουμε τα 3 φύλλα στη βάση του ταψιού.
Προσθέτω ένα μέρος από τα τρία της γέμιση, σκεπάζω με 2 φύλλα αφού τα βουτυρώσω προσθέτω πάλι γέμιση, 2 φύλλα βουτυρωμένα, την επόμενη στρώση και στο τέλος το τρίτο μέρος του μείγματος. Κλείνουμε με τα 3 φύλλα.
Κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και στο τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr