Κι όμως, η απιστία αυξάνεται την Άνοιξη - Ιδού οι λόγοι που... ανθίζει το φαινόμενο!
"Οι οργασμοί των ανθρώπων διπλασιάζονται την περίοδο της άνοιξης συγκριτικά με τον χειμώνα". Ένα εύρημα του Πανεπιστημίου Harvard που... κέντρισε τους Έλληνες ειδικούς.
Η έρευνα πεδίου institutionalized πήρε στοιχεία από μια δεξαμενή περιστατικών του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε μια περίοδο ενός έτους, από τον Μάρτιο του ‘17 έως και τον Μάρτιο του ‘18. Συμμετείχαν 1000 άνδρες, ηλικίας από 25 έως 55 ετών, που συμπλήρωσαν ανώνυμα ερωτηματολόγια καταγραφής της σεξουαλικής απιστίας.
Η βαθμολόγηση της απιστίας είχε σκορ από 0 έως 10, ανάλογα με το πόσες φορές απίστησαν σε μια περίοδο έξη μηνών. Το σκορ απιστίας έδειξε πως η χειμερινή περίοδος κινήθηκε από 0 έως 3, ενώ η άνοιξη και το καλοκαίρι από 6 έως 10.
Πιο ειδικά η περίοδος Μαρτίου - Μαΐου είχε μέσο σκορ απιστίας διπλάσιο από την περίοδο Σεπτεμβρίου - Ιανουαρίου και κατά ένα τρίτο μεγαλύτερη από την περίοδο του θέρους Ιουνίου - Αυγούστου.
Άρα η άνοιξη είχε σαφώς μεγαλύτερο βαθμό απιστίας από όλους τους υπόλοιπους μήνες του έτους. Διπλάσιος βαθμός από τον χειμώνα και κατά ένα τρίτο μεγαλύτερος από το θερινό ηλιοστάσιο.
Συμπερασματικά η άνοιξη νίκησε τον χειμώνα με μεγάλη διαφορά και το καλοκαίρι με σημαντική διαφορά, όχι όμως και διπλάσια.
"Η απλή παρατήρηση στη φύση δείχνει πως φυτά και ζώα τον χειμώνα πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Το παράδειγμα της αρκούδας είναι το πιο γνωστό, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι φυσιοδίφης, για να δεις πως τα φυτά χάνουν την πρασινάδα και τα λουλούδια τους τον χειμώνα και τα βρίσκουν την άνοιξη", λέει από την πλευρά του ο χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Χρήστος Φλιάτουρας.
Η φύση έχει προβλέψει να κάνει οικονομία δυνάμεων τους σκληρούς μήνες του χειμώνα και να ξαναδίνει την απαραίτητη φλόγα ζωής τους μήνες που θεωρούνται ασφαλείς για τη ζωή και για την αναπαραγωγή.
Ακόμα και στην Αρκτική μπορείς να δεις τα σκουλήκια να γίνονται πεταλούδες για μια μόνο μέρα, όταν ζεσταίνει ο καιρός… Αυτό το είδος σαρανταποδαρούσας ξυπνά, ερωτεύεται και αναπαράγεται μόνο για 24 ώρες, με την πρώτη άνοδο της θερμοκρασίας την άνοιξη. "Άρα η φύση είναι ουσιαστικά ο βασικός "ένοχος" για την οργιαστική διάθεση φυτών, ζώων και ανθρώπων την περίοδο της άνοιξης", εξηγεί ο Δρ. Κωνσταντινίδης.
Και συνεχίζει: "Η φύση, επίσης, έχει προβλέψει στο ανθρώπινο είδος η σύλληψη να γίνεται άνοιξη και η γέννηση αρχές του χειμώνα, οπότε η ασφάλεια του οίκου θα συνυπάρχει με τα Χριστούγεννα και θα δίνει ιδιαίτερο βάρος, θεϊκό σχεδόν, στη γέννηση ενός κανονικού μωρού, με τη γέννηση του θεϊκού μωρού.
Επιπλέον η άνοιξη βιολογικά ευνοεί την ανδρική σπερματογένεση, σε αντίθεση με τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, που θεωρούνται καταστροφικοί για το σπέρμα. Οι όρχεις είναι ανατομικά σχεδιασμένοι εκτός της σωματικής κοιλότητας, για να έχουν πάντα έναν φυσικό κλιματισμό με θερμοκρασία λιγότερη από αυτήν του σώματος".
Στα εύκρατα κλίματα, όπου οι θερμοκρασίες είναι σταθερές, όπως στον Ισημερινό, οι κάτοικοι ασχολούνται με τον έρωτα και με τη ζωή πολύ περισσότερο από τις βόρειες χώρες, που ζουν σε παγωμένα κλίματα με «παγωμένα» συναισθήματα.
Το φως της άνοιξης, η μέρα που μεγαλώνει, τα χρώματα της φύσης, όλα αυτά επηρεάζουν τις ορμόνες της χαράς και της επιθυμίας και συνηγορούν στην ερωτική ζάλη, που «τρελαίνει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Οι ειδικοί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου εξηγούν ότι η σεροτονίνη, η μελατονίνη και η ντοπαμίνη είναι ορμόνες που επηρεάζονται από το φως και από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οδηγώντας την επιθυμία για έρωτες και πάθη στα ύψη.
Η Ανάσταση στο χριστιανικό Πάσχα δεν είναι τυχαίο που συνδέεται με την άνοιξη και όχι με τον χειμώνα ή με το καλοκαίρι, λένε χαρακτηριστικά. Ανάσταση ζωής σημαίνει και ανάσταση της ορμής για ζωή. Άρα και απιστία, που, έτσι κι αλλιώς, συνοδεύει την αμαρτωλή φύση του ανθρώπου.
«Δυο εντολές είναι οι πιο σημαντικές στην εξέλιξη του ανθρώπου. Το ου φονεύσεις και το ου μοιχεύσεις. Και δεν είναι τυχαίο ότι και οι δυο παραβιάζονται κατ΄εξακολούθηση. Όποιος έχει ακούσει τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι θα καταλάβει αμέσως τη διαφορά της οργιαστικής μελωδίας που συμβολίζει την άνοιξη, σε σχέση με όλες τις άλλες εποχές… Τα οπιοειδή του εγκεφάλου αυξάνονται δραματικά με την αλλαγή θερμοκρασίας που συνοδεύει την άνοιξη. Ο εγκέφαλος εδώ και εκατομμύρια χρόνια είναι ελεγχόμενος από τις ουσίες αυτές, που εκφράζονται στα πρωτόγονα τμήματά του: υποθάλαμος, ρινεγκέφαλος, αμυγδαλή, που ελέγχουν τις πρωτόγονες, πλην φυσικές επιθυμίες του ανθρώπου.
Όπως αναφέρει η iatropedia, η θερμοκρασία των ωαρίων καθορίζει το φύλο των ερπετών και δεν είναι απίθανο να συμβαίνει το ίδιο και στον άνθρωπο», διευκρινίζει ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Η σύγχρονη μοριακή βιολογία ξέρει πολύ καλά πώς να διαχειριστεί την θερμοκρασία ωρίμανσης και πολλαπλασιασμού στην εξωσωματική γονιμοποίηση των γονιμοποιημένων ωαρίων σε τεχνητό περιβάλλον. Άρα είναι πολύ πιθανό πως, χωρίς να συνειδητοποιούμε αυτές τις περιβαλλοντικές συνθήκες, αυτές μας επηρεάζουν πέραν των βουλητικών και νοησιαρχικών μας απόψεων.
Ο κ. Φλιάτουρας δίνει μία, ακόμη, διάσταση του φαινομένου "εαρινή απιστία": "Η πορνογραφική φύση του ανθρώπου, σαν έτοιμη από καιρό, με τις πρώτες ακτίνες του φωτός βλέπει τα πρώτα σημάδια του έρωτα στα διάφανα και ελαφρά φορέματα, που με δυσκολία κρύβουν τους χυμούς των σωμάτων, που ξεχειλίζουν όπως το μέλι από τους πόρους της κερήθρας, προκαλώντας τους πόθους των χειμερινών ναρκωμένων αισθήσεων, μεταμορφώνοντάς τις σε παραισθήσεις και ακολασίες, που αυξάνουν δραματικά την διάθεση για απιστία".
Αξίζει να τονιστεί ότι τα πάθη «φουντώνουν» από τα εμπόδια και πεθαίνουν όταν αυτά εκλείψουν. Για τον λόγο αυτό ίσως οι παράνομες σχέσεις θα είναι πάντα στη προτίμηση των κανονικών πιστών στα λόγια, και φανατικά άπιστων στη πράξη…
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr