Μια μοναστηριακή συνταγή όλο νοστιμιά: Φτιάξτε ρύζι με θαλασσινά και αγιορείτικο κρόκο!

Ετοιμάστε αυτό το μοναδικό ριζότο και θα μας θυμηθείτε!

Νηστίσιμη, αλλά πεντανόστιμη αυτή η συνταγή είναι ό,τι καλύτερο για την Μεγάλη Εβδομάδα...

Μην παραβλέπετε, δε, τις μαγικές ιδιότητες του κρόκου, ο οποίος φημίζεται για τα οφέλη του στην υγεία μας.

Δείτε παρακάτω την συνταγή από το mountathos...

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε ρύζι με θαλλασινά και αγιορείτικο κρόκο για 4 άτομα είναι:

• 400 γραμμάρια ρύζι κίτρινο
• 12 γαρίδες μικρές καθαρισμένες
• 12 μύδια με το κέλυφος
• 100 γραμμάρια σουπιές καθαρισμένες
• 100 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα
• 2 γραμμάρια αγιορείτικο κρόκο
• 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 100 γραμμάρια κρασί λευκό
• 100 γραμμάρια ελαιόλαδο αγιορείτικο
• 1 λεμόνι στυμμένο
• 3 1/2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Στην αρχή ζεματίζουμε τις σουπιές και τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά. Έπειτα, τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Επίσης, πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο Αγίου Όρους να ζεσταθεί, μαραίνουμε το κρεμμυδάκι, φρέσκο και ξερό, προσθέτουμε τις σουπιές και τα καλαμαράκια και περιμένουμε να αχνιστούν 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τον κρόκο Κοζάνης και συμπληρώνουμε τα υγρά, δηλαδή κρασί, νερό και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε το φαγητό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζομε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει για 15 με 17 λεπτά.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του χρόνου μαγειρέματος, προσθέτουμε στο φαγητό την ντομάτα και τον άνηθο ψιλοκομμένα. Έπειτα, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε και να το γευτούμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr