Μακαρόνια με καστανό βούτυρο και φασκόμηλο μας φτιάχνει στα γρήγορα ο Άκης Πετρετζίκης
Είναι μια πάρα πολύ απλή μακαρονάδα που όμως είναι πραγματικά θαυμάσια. 3 υλικά που όμως κάνουν τη διαφορά όταν παντρεύονται.
Είναι μια πάρα πολύ απλή μακαρονάδα που όμως είναι πραγματικά θαυμάσια. 3 υλικά που όμως κάνουν τη διαφορά όταν παντρεύονται.
Υλικά
Ζυμαρικά της αρεσκείας σας, εγώ βάζω τορτελίνι
120 γραμμάρια βούτυρο
13 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
χυμός από 1 λεμόνι
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Κατά τη διάρκεια αυτή λοιπόν λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι μεσαίου μεγέθους και συνεχίζουμε να το θερμαίνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαστανό χρώμα το διαφανές μέρος του λιωμένου βούτυρου. Θυμίζω ότι το βούτυρο έχει εκτός από το λίπος και πρωτεΐνες που καθώς λιώνει το βούτυρο ξεχωρίζουν και στην ουσία φαίνεται χωρισμένο σε 2 μέρη το βούτυρο στο τηγάνι. Ένα διάφανο υγρό που είναι το λίπος και άσπρα μικρά μικρά κομματάκια οι πρωτεΐνες.
Προσθέτουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Βάζουμε τα ζυμαρικά μας στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο, προσθέτουμε το λίγο νερό που κρατήσαμε και την τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως με αρκετό πιπέρι.
oisyntagesmoy.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr