Πεντανόστιμο γεμιστό στήθος κοτόπουλο με πιπεριές και χαλούμι από τον Άκη Πετρετζίκη
Εύκολη συνταγή.
Υλικά:
- 200 γρ. χαλούμι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 3 φύλλα φασκόμηλο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Κόβουμε το χαλούμι, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια 1εκ. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι. Ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο και το βάζουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους. Σε ένα ξύλο κοπής χαράσσουμε τα φιλέτα στη μέση και τα ανοίγουμε σαν ένα βιβλίο. Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε δυο κουταλιές από το μείγμα μας μέσα στο κοτόπουλο. Το κλείνουμε ιδανικά με οδοντογλυφίδες για να αποφύγουμε να ανοίξει κατά το ψήσιμο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοτόπουλα για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου 30x40 εκ. στρωμένο με μια λαδόκολλα και κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180ο C στον αέρα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.
Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr