Πεντανόστιμο ελαφρύ κοτόπουλο φούρνου από τον Άκη Πετρετζίκη
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε.
Υλικά:
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 ντομάτες
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος + έξτρα για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα + έξτρα για το σερβίρισμα
- 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε σε δύο δόσεις τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25x35 εκ. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα δύο φιλέτα. Τρίβουμε τις δύο ντομάτες στον τρίφτη μέσα σε ένα μπόλ και την τρίτη ντομάτα την κόβουμε σε κυβάκια αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια της. Τα σπόρια της τρίτης τομάτας τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τις άλλες δύο τομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις τριμμένες ντομάτες πάνω από τα φιλέτα. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν τα φιλέτα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά με ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι.
Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr