Κρασάτες μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο από τα χεράκια της Αργυρώς!

Ταμπονάρουμε – σκουπίζουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ταψί που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας ή σε πλασωτέ κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο.

Ταμπονάρουμε – σκουπίζουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ταψί που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας ή σε πλασωτέ κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο.



Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε στο ταψί σκόρδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο σε φέτες και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες. Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά  και προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε στο φούρνο στους 200 C για 20’.  Εάν τα λαχανικά κρατάνε, βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε τα λαχανικά για λίγο ακόμα να μαλακώσουν.

Υλικά συνταγής

  • 4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρ. δενδρολίβανο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μαραθόριζα
  • 5 καρότα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • ½ λεμόνι
  • ½ φλ. κρασί
  • 1 + ½ φλ. ζωμό κρέατος
  • αλάτι
  • πιπέρι


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr