Η Νένα Ισμυρνόγλου δημιουργεί: Πεντανόστιμα μπισκότα με καραμέλες γάλακτος αγελαδίτσα που πάνε τέλεια με τον καφέ σας!

Νοστιμότατα μπισκότα που ταιριάζουν με το καφέ σας ή το γάλα του παιδιού σας.

Υλικά
8 καραμέλες γάλακτος, από τις μαλακές
1/3 κούπας μέλι
1/3 κούπας ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ευχαριστούμε θερμά το gastronomos.gr και τη Νένα Ισμυρνόγλου για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Κόβουμε τις καραμέλες στη μέση χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το μέλι τη ζάχαρη και το βούτυρο. Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσουν όλα τα υλικά και ομογενοποιηθούν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει και προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Θα πρέπει να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη ζύμη και τις τοποθετούμε με απόσταση τη μία από την άλλη, στη λαμαρίνα του φούρνου. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε μπισκότου από ένα κομμάτι καραμέλας και το πιέζουμε ελαφρώς να βυθιστεί μέσα στη ζύμη. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να χρυσίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε.

Who is who

Η Νένα Ισμυρνόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965, αλλά οι πρόγονοί της έχουν καταγωγή από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία. Σπούδασε ραδιοηλεκτρονικά, μικρογλυπτική και αργυροχρυσοχοΐα, αλλά γρήγορα την κέρδισε η τέχνη της μαγειρικής.

Εργάστηκε ως μαγείρισσα στην Οία της Σαντορίνης από το 1983 ως το 1991 σε γνωστά εστιατόρια, όπως ο "Κουκούμαβλος" και το "1800". Το 1992 άνοιξε στην Αθήνα το εστιατόριο "Καλλίστη", στο οποίο ήταν υπεύθυνη σεφ αλλά και υπεύθυνη κουζίνας και προσωπικού.

Ήταν το πρώτο εστιατόριο που ανέδειξε την περίφημη "δημιουργική ελληνική κουζίνα" και βραβεύτηκε πολλές συνεχόμενες χρονιές με "Χρυσό Σκούφο". Από το 2000 ως το 2002 εργάστηκε στο εστιατόριο "Milos" στη Νέα Υόρκη, ενώ, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ανέλαβε ως υπεύθυνη σεφ το εστιατόριο "Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης" από το 2002 έως σήμερα, με μια διακοπή από το 2006 ως το 2008. Τη διετία αυτή συνεργάστηκε στο άνοιγμα αλλά και ως υπεύθυνη σεφ στο εστιατόριο "Pasaji", στο Σύνταγμα.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια για τη μεσογειακή διατροφή στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια. Από το 2008 συνεργάζεται με την "Καθημερινή" και το περιοδικό "Γαστρονόμος". Αντλώντας άφθονο υλικό από την ελληνική παράδοση, συνθέτει συνταγές βασισμένες στα φρέσκα εποχικά προϊόντα. ​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr