Βασιλόπιτα από τον αγαπημένο Γιάννη Λουκάκο
Δείτε την και θα σας ξετρελάνει...
Μιας και οι ημέρες για την πρωτοχρονιά πλησιάζουν όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε την πιο ωραία συνταγή για Βασιλόπιτα, η οποία είναι η πρωταγωνίστρια του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού.
Έτσι ο Γιάννης Λουκάκος μας έχει την καλύτερη συνταγή. Ακολουθήστε κατά γράμμα την εκτέλεση και το μόνο σίγουρο είναι πως η Βασιλόπιτά σας θα εντυπωσιάσει.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη μαύρη
3 αβγά
150 γρ. πορτοκάλι χυμό
150 γρ. γάλα
350 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
100 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
50 γρ. καρύδι, τριμμένο
20 γρ. ξύσμα λεμόνι
20 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. αλάτι
25 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι ν’ αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο.
- Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το λικέρ αμαρέτο και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150⁰C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 1 ώρα.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα, τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr