Good news: Πατέρας και γιός από την Κρήτη επένδυσαν στη γη κι ανοίγουν Κρητικό μανάβικο με κηπευτικά και βότανα ...στην Ουκρανία
O πατέρας είναι γιατρός, ο ένας γιος μηχανικός και ο άλλος περιβαλλοντολόγος. Ο πατέρας, όταν συνταξιοδοτήθηκε, πριν από επτά χρόνια, βρήκε περισσότερο χρόνο, για να ασχοληθεί με τη γη του, τα ελαιόδεντρα, τα κηπευτικά και τα βότανα. Αποφάσισε, όμως, να φυτέψει και αλόη.
Όχι για εμπορική χρήση, στην αρχή, αλλά, λόγω των θαυματουργών ιδιοτήτων του φυτού, όπως γράφει το madeincreta.gr.
Οι γιοι του, ο Ανδρέας και ο Μιχάλης Παπαδοπετράκης, μέχρι εκείνη την εποχή, συμμετείχαν ενεργά στην καλλιέργεια της οικογενειακής περιουσίας - όχι, όμως, επαγγελματικά.
Είχαν επιλέξει τις σπουδές, όπως κι ο πατέρας, είχαν τα πτυχία τους και καλές δουλειές, ο Μιχάλης ως μηχανικός και ο Ανδρέας ως περιβαλλοντολόγος.
Τρίτος από αριστερά ο κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη ( πρώτος από δεξιά),στην έκθεση στο Κίεβο
Πριν από λίγα χρόνια, με την έναρξη της κρίσης, άρχισαν να χάνουν τις σταθερές βάσεις που είχαν δημιουργήσει. Για να μην ζουν στην αβεβαιότητα, έκαναν στροφή στην οικογενειακή περιουσία, που βρίσκεται στην περιοχή του Πάνω Χωριού Ιεράπετρας, αυτή τη φορά επαγγελματικά.
Αντιμετωπίζουν την αλόη ως επένδυση, όπως και τα βότανα που γεννά η γη τους, δεκαετίες τώρα, ενώ δεν αφήνουν σε δεύτερη μοίρα το ελαιόλαδο και τα κηπευτικά.
«Οι εξελίξεις μας οδήγησαν στο να δημιουργήσουμε την Cretangoods», είπε στο MadeinCreta o Ανδρέας Παπαδοπετράκης
«Όπως είναι τα πράγματα σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχουμε καλές δουλειές, αποφασίσαμε ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τον πρωτογενή τομέα, διότι είναι πιο σίγουρος και επαγγελματικά - κι αυτό που λέω το πιστεύω. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψη μας. Να σκεφτόμαστε με το «εμείς» και όχι με το «εγώ».
Αυτό που κάναμε εμείς, πρέπει να το κάνουν κι άλλες οικογένειες, να ενωθούν και να αφήσουν κατά μέρος τις αντιζηλίες. Μας έμαθαν να σκεφτόμαστε με την ύλη, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει. Διότι μπροστά μας έχουμε πλέον έναν … τοίχο. Όταν πτυχιούχοι εργάζονται για 500 ευρώ, τοίχος δεν είναι;
Εγώ με τη δουλειά που έχω, σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι. Έπρεπε να εξασφαλίσω το μέλλον μου όποτε κάτι έπρεπε να κάνω. Αποφασίσαμε μαζί με τον αδερφό μου να επενδύσουμε στον πρωτογενή τομέα, αφού η γη είναι η περιουσία μας».
Πριν λίγες ημέρες, συμμετείχαν μαζί με αρκετούς επιχειρηματίες από το νησί στην έκθεση «Κρητικό Φθινόπωρο» που έγινε στο Κίεβο.
Στην Ουκρανία, με την καθοδήγηση της Περιφέρειας Κρήτης και την ποιότητα, αλλά και την εμφάνιση των προϊόντων τους, κατάφεραν να κάνουν τις πρώτες επαφές, εκτός από καταστήματα και με φαρμακευτικές εταιρείες που ενδιαφέρονται για αλόη.
Είναι, επίσης, από τους επιχειρηματίες που θα ανοίξουν, με συνεργασία, αν όλα πάνε καλά ένα κρητικό σύγχρονο μανάβικο στην Ουκρανία.
Και οι δυο πλευρές, αυτή τη στιγμή, είναι σε αναμονή, ενόψει της υπογραφής της συνθήκης σύνδεσης μεταξύ της Ουκρανίας και της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου.
Αυτή η υπογραφή θα επιτρέψει στα προϊόντα να εξάγονται, χωρίς δασμούς κάτι που μεταφράζεται σε μείωση στις τιμές μέχρι και 30%.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr