Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος απογειώνει τη γεύση μας: Χοιρινό σνίτσελ με λιαστή ντομάτα και ροκφόρ
Υπέροχο φαγητό!
Υλικά:
Για τα σνίτσελ:
- 4 σνίτσελ χοιρινά μεσαίου μεγέθους (150 γρ./σνίτσελ)
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 4-5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 75 γρ. τυρί ροκφόρ, θρυμματισμένο
- 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά μεγάλα, χτυπημένα
- 1 ½ φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1 φλ. φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
Για τις πατάτες:
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- ½ κ.γ. αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 λεμόνι, χυμό
- 1 φλ. νερό
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
Εκτέλεση:
Για τα σνίτσελ: Χτυπάμε τα χοιρινά σνίτσελ με ένα σφυρί κρέατος, ώστε να ανοίξουν και να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Αλείφουμε τη μουστάρδα στην πλευρά που θα γεμίσουμε. Τοποθετούμε στην άκρη του σνίτσελ κομμάτια λιαστής ντομάτας και ροκφόρ. Ρολάρουμε σφιχτά. Περνάμε το γεμιστό σνίτσελ διαδοχικά από το αλεύρι, το αβγό και τη φρυγανιά, με προσοχή να μη μας ανοίξει. Στερεώνουμε τις δυο άκρες του σνίτσελ με οδοντογλυφίδες. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα σνίτσελ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το φυτικό λάδι. Βάζουμε τα σνίτσελ και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, γυρίζοντας πλευρά ανά διαστήματα για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα και καλύτερο ψήσιμο. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα σνίτσελ σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες. Σερβίρουμε τα σνίτσελ ζεστά με τις πατάτες φούρνου.
Για τις πατάτες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, μουστάρδα απαλή και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με τα χέρια, ώστε τα υλικά να πάνε παντού.Προσθέτουμε το νερό, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά .Πασπαλίζουμε τις πατάτες με θυμάρι και αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε τα γεμιστά σνίτσελ.
Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr