Θεϊκό πιάτο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο που πρέπει να δοκιμάσετε: Χοιρινό με αρακά και πουρέ πατάτας (Φωτό)

Εκπληκτική γεύση.

Υλικά:

  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κύβο βοδινού
  • 3 φυλλά δάφνης
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 500 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

 

Για τον πουρέ:

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι λευκό, κατά βούληση
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • 1 φλ. γάλα, ζεστό
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος, ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να αλευρωθούν καλά και αφήνουμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε, μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, το καρότο, τον κύβο βοδινού, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, την κανέλα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.  Στο ενδιάμεσο, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Όταν το μοσχαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε το φαγητό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τον πουρέ: Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε έντονα με έναν αβγοδάρτη. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τον αρακά συνοδεία πουρέ πατάτας.

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr