Καρολίνα Πελενδρίτου : Η παραολυμπιονίκης κολύμβησης μαχητική top woman, ερωτευμένη με τον sportscaster Δ. Χατζηγεωργίου (φώτο-βίντεο)
Ένα λαμπερό αστέρι που κερδίζει μετάλλια και καταρρίπτει ρεκόρ στη ζωή και στην κολύμβηση
Είναι νέα, είναι πανέμορφη είναι ένα πλάσμα γεμάτο λάμψη . Η Καρολίνα Πελενδρίτου είναι πρωταθλήτρια της ζωής και της κολύμβησης.
Η χρυσή παραολυμπιονίκης είναι ένα αστέρι της κολύμβησης με πολλές και σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό της (δύο χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο σε Παραολυμπιακούς, κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ κ.α.)
Ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την κολύμβηση, το 1995, όταν ήταν 9 χρονών, στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού. Στα δέκα της χρόνια εντάσσεται στην Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης και πρωτεύει στους Παγκύπριους Αγώνες. Σε αυτή την ηλικία, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μείωση της όρασής της.
Στα 13 της χρόνια, το 1998, η Καρολίνα καταρρίπτει το Παγκύπριο Ρεκόρ Γυναικών στα 50 μ. και στα 100 μ πρόσθιο. Τα ρεκόρ αυτά διατηρούνται μέχρι σήμερα. Την ίδια εποχή αγωνίζεται, με τα χρώματα της Κύπρου, στους Βαλκανικούς Αγώνες Ανδρών και Γυναικών.
Καταλαμβάνει το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο και χάλκινο στα 100 μ. πρόσθιο. Την ίδια χρονιά καταλαβάνει την 3η θέση στα 50 μ. πρόσθιο και την 4η θέση στα 100 μ. πρόσθιο στους Πολυεθνείς Αγώνες Νέων και τη 2η θέση στο Διεθνές Meeting "Αλέξανδρος".
To 2001 αγωνίζεται στη Σκυταλοδρομία με την Κυπριακή Ομάδα, στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, στο Σαν Μαρίνο. Καταλαμβάνει τη 2η θέση. Το 2002 κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. Πρόσθιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Ανδρών και Γυναικών. Καταλαμβάνει, επίσης, την 7η θέση στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες με την Ομάδα Σκυταλοδρομίας της Κύπρου στα 4Χ100 μ. Μικτή.
Ένα χρόνο μετά, το 2002, κερδίζει χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. Πρόσθιο στους Βαλκανικούς Αγώνες ανδρών και γυναικών. Την ίδια χρονιά κατακτά την 7η θέση στα 4Χ100 μ. Μικτή, με την Ομάδα Σκυταλοδρομίας της Κύπρου, στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.
Μέχρι το 2002, η Καρολίνα αγωνίζεται σε αγώνες για αρτιμελείς, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της μείωσης της όρασής της.
Το 2002, η Καρολίνα αποφασίζει να ενταχθεί στην Κυπριακή Παραολυμπιακή Ομάδα και τοποθετείται στην κατηγορία S13.
Στη συνέχεια πρωτεύει στο Πενελλήνιο Πρωτάθλημα στα 50 μ. Ελεύθερο και στα 100 μ. Πρόσθιο και καταγράφει πανελλήνιο ρεκόρ. Έπειτα, εκπροσωπεί την Κύπρο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στα 50 μ. Ελεύθερο και καταγράφει κοινοπολιτειακό ρεκόρ.
Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, κατακτά αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. Πρόσθιο,καταρρίπτει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ και καταλαβάνει την πέμπτη θέση στα 50 μ. Ελεύθερο.
Το Σεπτέμβριο του 2004, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Καρολίνα χαρίζει στην Κύπρο το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η Καρολίνα κατακτά την πρώτη θέση στα 100 μ. Πρόσθιο, της κατηγορίας SB13, με χρόνο 1.17.32, πετυχαίνοντας νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ.
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, η Καρολίνα κερδίζει χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. Πρόσθιο, στην κατηγορία SB12. Στην ίδια Παραολυμπιάδα κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. Μικτή, στην κατηγορία SΜ12.
Από το 2008 έχει κάνει τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, με τους γιατρούς να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για το τέλος μιας λαμπρής καριέρας. Η αλλαγή προπονητή το 2010, έφερε νέο αέρα στον αγωνιστικό της χαρακτήρα, αλλά οι... αναποδιές με τους συνεχείς τραυματισμούς την τρομοκράτησαν χωρίς όμως και να την αποθαρρύνουν να εγκαταλείψει το αρχικό της πλάνο: να είναι παρούσα στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Το Δεκέμβριο του 2009 η αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 100 μέτρα πρόσθιο για αθλήτριες με περιορισμένη όραση, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καταρρίπτοντας δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.
Ο γάμος με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου: "Στην αρχή δεν τον συμπαθούσα τόσο πολύ"
Στις 24 Αυγούστου του 2018 η Καρολίνα ενώνεται με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον γνωστό αθλητικογράφο της ΕΡΤ, Δημήτρη Χατζηγεωργίου
Σε συνέντευξη της στο "Πρωινό" η Καρολίνα εξομολογείται για τον σύζυγο της ότι έχουν 19 χρόνια διαφοράς, αλλά και ότι στην αρχή δεν συμπαθούσε και τόσο πολύ τον Δημήτρη, ωστόσο η ζωή τα έφερε έτσι που να συναντηθούν και να γίνει τελικά ο σύζυγος της.
Δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχτεί τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της, ότι υπήρχαν εξωτερικοί παράγοντες που προσπαθούσαν να μην προχωρήσει αυτή η σχέση.
Η Κύπρια παραολυμπιονίκης μίλησε επίσης για την καθημερινότητα τους όπου εξήγησε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται.
"Βλέπουμε ταινίες μαζί και επειδή δεν μπορώ να διαβάζω, μου διαβάζει ο Δημήτρης τους υπότιτλους" είπε ανάμεσα σε άλλα.
Μίλησε επίσης για το πρόβλημα με την όραση της και την αρχική αντίδραση της όταν άρχισε, ενώ εξήγησε πως οι Παραλυμπιακοί αγώνες της άλλαξαν την ζωή.
"Δεν γεννήθηκα έτσι. Στα εννέα μου δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Μετά επιδεινώθηκε. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήμουν στο σχολείο. Το έκρυβα το πρόβλημά μου. Όταν ξεκίνησα τον αθλητισμό, μπορεί να μην πήγαινα να φάω με άλλους για να μην τους δω και καταλάβουν. Ή δεν θα ζητούσα βοήθεια ποτέ.
Μετά στη μετάβαση δεν ήθελα να πάω στους Παραολυμπιακούς γιατί έλεγα ότι θα αποδεχτώ ότι δεν είμαι στους αρτιμελείς αθλητές, αλλά σε αυτούς με αναπηρία. Όταν το έκανα όμως άλλαξε η ζωή μου», λέει η Καρολίνα Πελενδρίτου.
Οι δύσκολες ώρες που πέρασε - Πλήρωσα τα λάθη του παρελθόντος
Σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ το 2012 η Καρολίνα, δεν διστάζει να μιλήσει για τις δύσκολες ώρες που πέρασε, και να παραδεχθεί ότι αν γύριζε το χρόνο πίσω θα άλλαζε πολλά πράγματα
Οι επεμβάσεις με έχουν κουράσει πολύ ψυχολογικά. Ήταν ψυχοφθόρο. Νιώθω κάποιες στιγμές ότι δεν έχω δυνάμεις να συνεχίσω να κάνω το ίδιο πράγμα. Κουράστηκα πολύ, αλλά το κολύμπι είναι η ζωή μου. Δηλαδή δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς το κολύμπι. Πληρώνω κάποια λάθη του παρελθόντος που έκανα τόσες πολλές επεμβάσεις.
Αν γύριζα το χρόνο πίσω θα άλλαζα κάποια πράγματα, αλλά δεν γυρίζει πίσω», ενώ σχετικά με την επόμενη ημέρα δεν δίστασε να πει ότι «θα ήθελα να συνεχίσω και μετά το Λονδίνο».
Ο αγώνας που είχε δώσει η Καρολίνα Πελενδρίτου ώστε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και αντιμετωπίζουν κάποιοι την αναπηρία («είτε από κόμπλεξ, είτε από προσωπικά συμφέροντα έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν την ίδια μου την αναπηρία», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της), ήταν μακρύς.
Ωστόσο όπως λέει προτίμησε να κρατήσει την αγάπη του κόσμου.
«Δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία στην Κύπρο, υπάρχει ζήλια. Ο κόσμος με έχει αγαπήσει και μου το δείχνει και αυτό με κάνει να αισθάνομαι καλά, απλά στη ζωή δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Κάποιοι πιστεύουν και σκέφτονται διαφορετικά. Με πλήγωνε πολύ κάποιες φορές η αμφισβήτηση αυτή, απλά δεν μπορούσα να σταθώ σε αυτό. Προτίμησα να κρατήσω την αγάπη του κόσμου και αυτούς που δείχνουν ενδιαφέρον και προσπαθούν να με βοηθήσουν».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr