Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί το πιο νόστιμο σνακ για τον Χειμώνα: Σοκολατένιο στικ για ζεστή σοκολάτα

Ένα νόστιμο σνακ που πάει τέλεια με τον καφέ ή την ζεστή σας σοκολάτα.

Συστατικά

  • 20 γρ. λάδι καρύδας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 12 ξυλάκια
  • ζεστό γάλα, για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε καλά το λάδι καρύδας σε 1 παγοθήκη 12 θέσεων πλαστική ή σιλικόνης.
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800watt μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αν δεν είναι δυνατός ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να χρειαστεί λίγα ακόμα δευτερόλεπτα για να λιώσει η σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη γκανάς.
  • Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε στις παγοθήκες.
  • Καρφώνουμε ένα ξυλάκι σε κάθε παγοθήκη και μεταφέρουμε τις θήκες στην κατάψυξη. Αφήνουμε για 2 ώρες να σφίξει η γκανάς.
  • Αφαιρούμε από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ζεστό γάλα ανακατεύοντας τη γκανάς να λιώσει.
  • Η σοκολάτα μας είναι έτοιμη! 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr