Κοτολέτες μοσχαριού με ζεστή σάλτσα κάπαρης και ντομάτας από τον Άκη Πετρετζίκη! Τρομερός συνδυασμός!
Βάλτε τις κοτολέτες μαζί με το σκόρδο και το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ. Καλύψτε τες και βάλτε τες στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να τις χρειαστείτε.
Βάλτε τις κοτολέτες μαζί με το σκόρδο και το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ. Καλύψτε τες και βάλτε τες στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να τις χρειαστείτε.
Ζεστάνετε μια μεγάλη, λαδωμένη κατσαρόλα και σοτάρετε το έξτρα σκόρδο και το έξτρα ξύσμα φλούδας λεμονιού ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσουν. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου και τον ντοματοπολτό. Σιγοβράστε ανακατεύοντας μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει. Μέχρι αυτό το σημείο, μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό εκ των προτέρων. Καλύψτε το και διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
Ψήστε τις κοτολέτες σε ζεσταμένη σχάρα φούρνου (ή γκριλ ή μπάρμπεκιου) που θα την έχετε λαδώσει μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να γίνουν όπως επιθυμείτε.
Προσθέστε τη ρίγανη και την κάπαρη στη σάλτσα και ανακατέψτε τη μέχρι να κάψει. Σερβίρετε τις κοτολέτες με τη σάλτσα κάπαρης και ντομάτας.
- Υλικά
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας λεπτό ξύσμα φλούδας λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο επιπλέον
- 1 κουταλιά της σούπας λεπτό ξύσμα φλούδας λεμονιού επιπλέον
- 2 μέτρια κολοκυθάκια χοντροκομμένα
- 3 μεγάλες ντομάτες χοντροκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη κομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη μικρή σταγγισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 4 μοσχαρίσιες κοτολέτες
- 1 ποτήρι κρασιού ζωμό κοτόπουλο
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr