Αποκλ. Made in Greece η Reckit: Το καινοτόμο app βγάζει τους τραγουδιστές του αύριο με την ψήφο των χρηστών – Γίνε η κριτική επιτροπή που θα πει το ΝΑΙ!
Ένας χαλαρός καφές έφερε ένα δημιουργικό brainstorming που «γέννησε» την Reckit, την καινοτόμα εφαρμογή που αναδεικνύει τα τραγουδιστικά ταλέντα της Ελλάδας, εξασφαλίζοντάς τους συμβόλαια με δισκογραφικές, χρηματικά έπαθλα, προβολή, υποτροφίες σε ωδεία και πολλά άλλα δώρα.
Η ιδέα και η υλοποίησή της ανήκει στους Νίκο Γκολιόπουλο, Νικήτα Κουσιάκη, Βασίλη Σακελλαρίου και Θεοδώρα Λαγογιάννη. Οι τέσσερις φίλοι και συνεργάτες σκέφτηκαν το εξής απλό: Όλοι όσοι λατρεύουν το τραγούδι, αλλά έχουν το άγχος της σκηνής, έχουν πλέον την ευκαιρία να ξετυλίξουν το ταλέντο τους ανώνυμα, αφήνοντας τη φωνή τους να μιλήσει για τους ίδιους. Η καινοτομία της εφαρμογής όμως, έγκειται και στο γεγονός ότι η βαθμολογία προέρχεται αποκλειστικά από το κοινό, καθώς και στο ότι εκείνοι που θα βρεθούν στο top της βαθμολογίας έχουν πραγματικά την ευκαιρία να εξελιχθούν σε επαγγελματίες τραγουδιστές με μία πετυχημένη καριέρα να τους περιμένει στη… γωνία!
Αυτό το πρωτοπόρο app και οι δημιουργοί του έχουν προσαρμόσει το φαινόμενο των τηλεοπτικών διαγωνισμών τραγουδιού στην σύγχρονη εποχή των τεχνολογικών μέσων, δίνοντάς τους μορφή ηλεκτρονική.
Η λειτουργία της εφαρμογής είναι πραγματικά πολύ απλή. Οι φιλόδοξοι τραγουδιστές κατεβάζουν την εφαρμογή στο κινητό τους, ηχογραφούν τα αγαπημένα τους τραγούδια και τα ανεβάζουν στην εφαρμογή. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να τους βαθμολογήσουν και να τους κατατάξουν με βάσει τον αλγόριθμο που έχει δημιουργήσει η ομάδα του Reckit στις αντίστοιχες θέσεις. Οι φωνάρες του ελληνικού πενταγράμματος, που τόσο καιρό ήταν «κρυμμένοι», βραβεύονται και ανοίγουν το δρόμο για μία λαμπρή καριέρα.
Ο Νίκος, ο Νικήτας, ο Βασίλης και η Θεοδώρα μιλούν αποκλειστικά στο MadeinGreece.news. Η ιδέα τους, η ανάπτυξή της, οι δυσκολίες της διαδρομής, το όραμα για το μέλλον περιγράφονται στις γραμμές που ακολουθούν.
Διαβάστε τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:
- Η πρώτη ιδέα για το Reckit ξεκίνησε το 2017 σε ένα καφέ του Ψυχικού όταν συζητούσαμε για την μεγάλη απήχηση που έχουν τα μουσικά show στην Ελλάδα
- για περίπου έναν χρόνο προγραμματίσαμε το app και δημιουργήσαμε τον καινοτόμο αλγόριθμό του
- ανάλογα με την βαθμολογία του ο κάθε χρήστης κατατάσσεται στην κεντρική βαθμολογία χρηστών όπου ο πρώτος σε διμηνιαία βάση κερδίζει κάποιο έπαθλο
- Το Reckit δεν αφορά μόνο τους τραγουδιστές αλλά όσους τους αρέσει να τραγουδούν
- Μέχρι τώρα έχουμε 1500 ‘κατεβάσματα’
- μας δυσκόλεψε πολύ η αρχή, στον τομέα της ανάπτυξης του πλάνου της εταιρίας μας δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ελληνική αγορά
- η βασική καινοτομία μας και διαφοροποίησή μας είναι η ύπαρξη της βαθμολογίας καθώς και τα μηνιαία έπαθλα που δίνουμε στους χρήστες του app
- Ήδη ετοιμάζουμε την νέα έκδοση της εφαρμογής με ακόμα πιο σύγχρονο design, καθώς και με νέες λειτουργίες που μας έχουν ζητήσει οι χρήστες του app
Ποια είναι η ιστορία της δημιουργίας του Reckit; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του;
Η πρώτη ιδέα για το Reckit ξεκίνησε το 2017 σε ένα καφέ του Ψυχικού όταν συζητούσαμε για την μεγάλη απήχηση που έχουν τα μουσικά show στην Ελλάδα. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Reckit App προκειμένου η ελληνική μουσική κοινότητα να έχει έναν διαδικτυακό τόπο όπου θα μπορεί να εκφράσει την αγάπη της για την μουσική χωρίς το άγχος της δημόσιας προβολής στην τηλεόρασης. Παράλληλα μέσω των μηνιαίων επάθλων που δίνονται στους κορυφαίους χρήστες του app θέλαμε να επιβραβεύσουμε έμπρακτα τους καλύτερους. Έτσι για περίπου έναν χρόνο προγραμματίσαμε το app και δημιουργήσαμε τον καινοτόμο αλγόριθμο του. Το καλοκαίρι του 2018 βγήκε η εφαρμογή σε Beta version και σήμερα κυκλοφορεί ανανεωμένη με βάση τα σχόλια των χρηστών. Το Νοέμβριο του 2018 αποκτήσαμε και τα γραφεία μας.
Τι ακριβώς είναι το Reckit και πως λειτουργεί;
Το Reckit είναι ένα καινοτόμο app που έχει ως στόχο να προωθήσει νέους καλλιτέχνες δίνοντας τους μια πληθώρα κινήτρων (συμβόλαια με δισκογραφικές, χρηματικά έπαθλα, προβολή, υποτροφίες σε ωδεία, δώρα, κλπ). Ο κάθε χρήστης της εφαρμογής μπορεί να ηχογραφήσει και να ανεβάσει τα τραγούδια του για τα οποία στην συνέχεια θα βαθμολογηθεί από τους υπόλοιπους χρήστες, ενώ και ο ίδιος έχει την δυνατότητα να βαθμολογήσει τους άλλους. Στην συνέχεια ανάλογα με την βαθμολογία του ο κάθε χρήστης κατατάσσεται στην κεντρική βαθμολογία χρηστών όπου ο πρώτος σε διμηνιαία βάση κερδίζει κάποιο έπαθλο.
Σε ποιους απευθύνεται;
Το Reckit δεν αφορά μόνο τους τραγουδιστές, αλλά όσους τους αρέσει να τραγουδούν. Επίσης οι πόντοι κάθε χρήστη αυξάνονται όσο περισσότερο χρησιμοποιεί την εφαρμογή οπότε μπορείτε εύκολα να κερδίσετε περισσότερους πόντους. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί κάποιος χρήστης χωρίς να έχει δημιουργήσει λογαριασμό. Mε αυτόν τον τρόπο, μπορούν οι δυνητικοί τραγουδιστές να δουν την εφαρμογή και να ακούσουν τα τραγούδια πριν ηχογραφήσουν, αλλά και οι υπόλοιποι μουσικόφιλοι να ακούσουν τους ταλαντούχους τραγουδιστές.
Τι ανταπόκριση υπάρχει ως τώρα; Πόσους χρήστες μετράτε;
Μέχρι τώρα έχουμε 1500 ‘κατεβάσματα’, ενώ οι σελίδες των social media της εφαρμογής, έχουν καταγράψει τη δυναμική του Reckit, καθώς οι ακόλουθοι ανέρχονται σχεδόν στα 10.000 άτομα σε λιγότερο από έναν χρόνο λειτουργίας.
Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που έχετε συναντήσει στην πορεία σας μέχρι τώρα;
Σίγουρα οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά εμάς μας δυσκόλεψε πολύ η αρχή, όχι στο κομμάτι του σχεδιασμού και της δημιουργίας του application αλλά στον τομέα της ανάπτυξης του πλάνου της εταιρίας μας, καθώς δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ελληνική αγορά έπρεπε να σκεφτούμε από το μηδέν τον τρόπο με τον οποίο το κοινό θα καταλάβαινε πλήρως την καινοτομία και την χρησιμότητα της εφαρμογής.
Μιλήστε μας για το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων- Junior Achievement Greece στο οποίο συμμετείχατε. Πως ήταν η εμπειρία σας εκεί; Τι αποκομίσατε; Πως σας βοήθησε αυτό το πρόγραμμα;
To συγκεκριμένο πρόγραμμα του JA Greece αποτέλεσε την αφορμή της γνωριμίας μας, καθώς μέσα από το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης δουλέψαμε για πρώτη φορά μαζί στα μαθητικά μας χρόνια και στην συνέχεια γίναμε φίλοι. Έτσι έχοντας δοκιμάσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον τις δυνατότητες μας θελήσαμε μέσω του Reckit να δημιουργήσουμε και να εξελιχθούμε ως ομάδα στην πραγματική αγορά.
Στην Ελλάδα της κρίσης δημιουργήσατε μία έξυπνη εφαρμογή. Θα συνιστούσατε σε άλλους νέους που ενδιαφέρονται να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις σήμερα να το κάνουν; Και τι θα πρέπει να προσέχουν;
Αδιαμφισβήτητα. Ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος η όλη διαδικασία της δημιουργίας μιας επιχείρησης έχει να τους προσφέρει πολλές εμπειρίες και μπορεί να τους εξελίξει σε όλα τα επίπεδα. Σίγουρα μπορούν να υπάρξουν πολλές δυσκολίες στην συγκεκριμένη προσπάθεια, αλλά όταν δουν την ιδέα τους να γίνεται πραγματικότητα η ικανοποίηση που θα λάβουν θα είναι πολύ μεγάλη. Οι δυσκολίες μιας τέτοιας διαδικασίας είναι πολλές, αλλά αυτό που θα τους λέγαμε να προσέξουν είναι να μην απογοητευτούν, καθώς μέχρι να γίνει μια επιχείρηση γνωστή χρειάζεται πολύς χρόνος, υπομονή, σκληρή δουλεία και σίγουρα προσαρμοστικότητα στα δεδομένα της κάθε περιόδου.
Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;
Το δημιούργημά μας είναι αρκετά ελληνικό, καθώς η αρχική ιδέα για την δημιουργία του app μας ήρθε στην Ελλάδα, ενώ στην Αθήνα βρίσκονται και τα γραφεία μας. Παρ' όλο που παρόμοιες εφαρμογές έχουν κατασκευαστεί και στο εξωτερικό, η βασική καινοτομία μας και διαφοροποίησή μας είναι η ύπαρξη της βαθμολογίας καθώς και τα μηνιαία έπαθλα που δίνουμε στους χρήστες του app. Οπότε νομίζουμε ότι το application μας είναι αρκετά ελληνικό!
Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr