Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο
ΓΙΑ 25 ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
1 ώρα
ΥΛΙΚΑ
Για τα τρουφάκια
300 γρ κρέμα γάλακτος
275 γρ κουβερτούρα 70%
Για την επικάλυψη
Κακάο, σκόνη
Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σ' ένα ταψάκι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κρυώσει. Μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 5-6 ώρες περίπου.
Μ' ένα μικρό κουτάλι, κόβουμε κομμάτια από την παγωμένη γκανάζ, πλάθουμε γρήγορα σε στρόγγυλο σχήμα και τα βουτάμε στο κακάο.
Αφαιρούμε από το κακάο και τα τινάζουμε ελαφρώς ώστε να φύγει η περίσσεια ποσότητα κακάο.
Συντηρούμε στο ψυγείο.
Πηγή: www.yiannislucacos.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr