H Nτίνα Νικολάου μας φτιάχνει απίστευτο & δροσιστικό επιδόρπιο – Πεπόνι γεμιστό με ζελέ καρπούζι
σως και να είναι το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού.
ΥΛΙΚΑ
1 μικρό πεπόνι
600 ml χυμό καρπουζιού (χρειάζομαι 2 κιλά περίπου, ψίχα καρπουζιού, καθαρισμένη και ξεσποριασμένη)
4 φύλλα ζελατίνας (2,5 γρ.)
1 σφηνάκι σιρόπι τριαντάφυλλο ή γρεναδίνη ή σιρόπι ροδιού
¾ φλιτζ. τσαγιού νερό
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Βάζω λίγη λίγη την ψίχα του καρπουζιού στο μπλέντερ και την πολτοποιώ καλά. Μεταφέρω τον πολτό σε ένα ψιλό σουρωτήρι και ανακατεύοντας σουρώνω για να βγάλω το χυμό του καθαρό.
- Μουλιάζω τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζω για 3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη για να φτιάξω ένα σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύω να διαλυθούν καλά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
- Σε μια μεγάλη κανάτα βάζω τον χυμό καρπούζι, το σιρόπι με τις ζελατίνα και το σιρόπι τριαντάφυλλο. Ανακατεύω καλά.
- Κόβω το πεπόνι στη μέση και αφαιρώ τα σπόρια. Ξύνω λίγο με το κουτάλι και αφαιρώ και λίγη ψίχα για να έχω περισσότερο χώρο για το ζελέ.
- Γεμίζω τα δύο μισά πεπόνια με το ζελέ καρπούζι και τα μεταφέρω με προσοχή στο ψυγείο. Τα αφήνω για 5-6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ και να στερεοποιηθεί.
- Σερβίρω το πεπόνι κομμένο σε φέτες.
Who is who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr