Ψευτό - εκμέκ με φρυγανιά και αληθινή μαστίχα Χίου για να τελειώσει το ταψί σε μία ώρα!
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ,1/2 κούπα γάλα, τους κρόκους και την ζάχαρη.
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ,1/2 κούπα γάλα, τους κρόκους και την ζάχαρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την βανίλια και
τη μαστίχα να βράσει, μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το μείγμα
με τα αβγά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, που να ακουμπάει στην επιφάνεια
της κρέμας,για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε
και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη,το νερό και την κανέλα
για πέντε λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε το ξυλαράκι και προσθέτουμε
το λικέρ και τη σκόνη κανέλα.
Σε ένα κανονικό πυρέξ ή ταψάκι στρώνουμε τις μισές φρυγανιές και
τις σιροπιάζουμε.
Κάνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές κατά τον ίδιο τρόπο και
σιροπιάζουμε ξανά.
Προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το γλυκό για 10 λεπτά στο ψυγείο
να σταθεροποιηθεί καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την στρώνουμε πάνω
από το γλυκό.
Πασπαλίζουμε με αρκετό φιστίκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να
κρυώσει 2-3 ώρες.
Σερβίρουμε!
Υλικά
για την κρέμα
4 κούπες γάλα φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κρόκους
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 γρ. μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 ξυλαράκι κανέλας
1 πρέζα κανέλα σκόνη
2 κουταλάκια λικέρ μαστίχα
1 διπλό πακέτο φρυγανιές
500 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ανάλατο φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
http://magyreuontas.blogspot.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr