Σοφία Λόρεν: Δε μετανιώνω για τίποτα γιατί θέλω να κοιμάμαι τα βράδια- Παίζει την ηλικιωμένη πόρνη σε ταινία του γιου της (φωτό & βίντεο)

Η Σοφία Λόρεν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και τη σκηνοθετεί ο γιος της Εντοάρντο Πόντι. 

Η τελευταία φορά που είδαμε  τη Σοφία Λόρεν στο σινεμά ήταν πριν δέκα χρόνια, το 2009, στο μιούζικαλ «Nine» του Ρομπ Μάρσαλ.

Τώρα, η Ιταλίδα ντίβα είναι έτοιμη να γεμίσει ξανά, με την ομορφιά και το ταλέντο της, τη μεγάλη οθόνη, στην ταινία που θα έχει τον τίτλο «Η Ζωή Μπροστά», ένα κοινωνικό δράμα με ανθρωπιστικό χαρακτήρα, που σκηνοθετεί ο γιος της Εντοάρντο Πόντι.

Η ταινία θα λέγεται «La vita davanti a sé» κι αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του Ρομέν Γκαρί, «La vie devant soi»:

Ένα βιβλίο που είχε διασκευαστεί ξανά για το σινεμά, από τον Μοσέ Μιζράχι το 1978, ως «Madame Rosa», με τη Σιμόν Σινιορέ τότε στον κεντρικό ρόλο.

Η παλιότερη ταινία είχε βραβευτεί με το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η Λόρεν θα υποδύεται τη Μαντάμ Ρόζα, μια πάλαι ποτέ πόρνη, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, που συνδέεται στενά μ' ένα 12χρονο αγόρι, μετανάστη από τη Σενεγάλη, το Μόμο.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ξεκινήσει ήδη στην Ιταλία, στο Μπάρι κι η Σοφία Λόρεν, που δουλεύει καθημερινά επί δεκαώρου, δηλώνει, όπως αναφέρει αποκλειστικά το Variety, ότι αυτή τη φορά θα επιτρέψει στον εαυτό της «να εκφράσει πράγματα στην οθόνη με τρόπο που θα εκπλήξει το κοινό».

Το καστ του «Η Ζωή Μπροστά» συμπληρώνουν η διεμφυλική Ισπανίδα ηθοποιός Αμπρίλ Ζαμόρα, ο Ιταλός Ρενάτο Καρπεντιέρι, ο Ιρανός Μπαμπάκ Καρίμι (του «Εμποράκου») και ο μη επαγγελματίας ηθοποιός Ιμπραχίμα Γκάις. 

Το φιλμ προορίζεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάρτιο του 2020.
 

Η δήλωση του Εντοάρντο Πόντι

«Στα 84 θέλει να τα βάλει όλα σε κάθε της ατάκα και να κάνει μια ταινία τόσο βαθιά, τόσο προκλητική, συναισθηματικά και σωματικά.

Είναι συναρπαστικό να βλέπεις την ενέργεια και το πάθος με τα οποία προσεγγίζει κάθε σκηνή».«Είναι μια ταινία απολύτως χρήσιμη στους καιρούς που ζούμε και στους «καιρούς όπου επικρατεί ο φόβος και πάντα αναφερόμαστε στους «άλλους», ενώ στην ουσία «οι άλλοι» είμαστε εμείς οι ίδιοι».

Η δώληση της Σοφία Λόρεν στη Repubblica:

«Δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν μπορώ να συνεχίσω τη ζωή μου και να σκέφτομαι διαρκώς “α, αυτό θα μπορούσα να το είχα κάνει αλλιώς”, γιατί θέλω να κοιμάμαι τα βράδια».

Άλλωστε, εξηγεί πως δεν έχει περιθώριο να μην προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί στην ταινία του γιου της: «Με ξέρει τόσο καλά. 

Γνωρίζει κάθε εκατοστό του προσώπου μου, την καρδιά και την ψυχή μου. Θα προχωρήσει στο επόμενο πλάνο μόνο όταν πετύχω τη βαθύτερη αλήθεια μου».

Υπόθεση της ταινίας «La vita davanti a sé» (Η ζωή πριν από μας):

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρομέν Γκαρέ.

Έκτυλίσσεται στα παρισινά προάστια των δεκαετιών του 1960 και 1970.

Αφηγείται τις παράλληλες ζωές του Μόμο, ενός δεκάχρονου ορφανού μουσουλμάνου που βρίσκεται υπό τη σκέπη και τη φροντίδα της Μαντάμ Ρόζα, μιας εβραίας που μετά το Αουσβιτς κατέληξε να εκδίδεται στους δρόμους της πόλης Μπελβίλ προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην.

Η υπόθεση εστιάζεται τόσο στη σχέση ανάμεσα τους όσο και σε ζητήματα όπως η μισαλλοδοξία, ο αντισημιτισμός και η κρατική μέριμνα στους πρόσφυγες.

Λίγα λόγια για τη Σοφία Λόρεν:

Γενήθηκε στη Ρώμη, στις 23 Σεπτεμβρίου 1934, ως Σοφία Βιλάνι Σικολόνε.

Μεγαλώνει χωρίς πατέρα -παράτησε την οικογένειά του ενώ η Λόρεν ήταν μικρή- με την καθηγήτρια πιάνου μητέρα της.

Εκείνη είναι που της περνά το μικρόβιο της υποκριτικής. 

Στα 14 της συμμετέχει σε καλλιστεία, ακολουθούν τα μαθήματα υποκριτικής, επιλέγεται ως κομπάρσα στην ταινία Κβο Βάντις και σιγά σιγά ξεκινά η μεγάλη καριέρα.

Κάπου εκεί αλλάζει και το όνομά της σε Σοφία Λόρεν. 

H Λόρεν 84 ετών σήμερα και γεννημένη στη Ρώμη, τιμήθηκε το 1961 με το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την «Ατιμασμένη» .

Το1957 ήταν στην Ύδρα πρωταγωνιστώντας στο «Παιδί και το δελφίνι» του Γιαν Νεγκουλέσκο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr