Τέλεια και λαχταριστά μάφιν κακάο χωρίς αυγά έτοιμα σε 30 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Μία ιδιαίτερα γευστική συνταγή προκειμένου να εντάξετε σε μία ισορροπημένη διατροφή τη γλυκιά γεύση, χωρίς ενοχές! Τα συγκεκριμένα μάφινς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, ενώ το αλεύρι ολικής αλέσεως συμβάλει στην υψηλότερη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες
Μία ιδιαίτερα γευστική συνταγή προκειμένου να εντάξετε σε μία ισορροπημένη διατροφή τη γλυκιά γεύση, χωρίς ενοχές! Τα συγκεκριμένα μάφινς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, ενώ το αλεύρι ολικής αλέσεως συμβάλει στην υψηλότερη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες
Υλικά συνταγής(για 6 μερίδες):
1½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.σ. κακάο
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.σ ξίδι
1/5 φλ. σουσαμέλαιο
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr