Παπαρδέλες µε πεσκανδρίτσα από τον executive chef στο Il Barretto Τάσο Μπίκο

Η γεύση της πεσκανδρίτσας θυµίζει γαρίδα και καραβίδα και όπως και τα θαλασσινά ταιριάζει µε τα ζυµαρικά και το λευκό κρασί

Η γεύση της πεσκανδρίτσας θυµίζει γαρίδα και καραβίδα και όπως και τα θαλασσινά ταιριάζει µε τα ζυµαρικά και το λευκό κρασί



Φωτογραφία: Μόνικα Κρητικού, Food Styling: Αντωνία Κατή
 
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

400 γρ. φιλέτο πεσκανδρίτσας, καθαρισµένο

500 γρ. παπαρδέλες

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

100 γρ. φινόκιο, ψιλοκοµµένο

2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα

40 γρ. σέλερι

150 ml λευκό ξηρό κρασί

300 γρ. τυρί κρέµα τύπου Philadelphia

10-15 ίνες κρόκου Κοζάνης, διαλυµένες σε λίγο χλιαρό νερό

θαλασσινό αλάτι

φρεσκοτριµµένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουµε το ψάρι σε µικρά κοµµάτια και τα αλατοπιπερώνουµε. Σε µια κατσαρόλα, µε µπόλικο αλατισµένο νερό, βράζουµε τις παπαρδέλες, σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο, τηγανίζουµε ελαφρώς τα κοµµάτια της πεσκανδρίτσας και τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουµε στο τηγάνι το φινόκιο, τα κρεµµυδάκια και το σέλερι και σοτάρουµε ώσπου να µαλακώσουν. Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε να εξατµιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουµε το τυρί κρέµα και τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουµε ώσπου να ρευστοποιηθεί το τυρί. Ρίχνουµε την πεσκανδρίτσα και µαγειρεύουµε έως ότου δέσουν τα υλικά. Στο τέλος, προσθέτουµε τις παπαρδέλες σουρωµένες, διορθώνουµε το αλατοπίπερο, ανακατεύουµε και σερβίρουµε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr