Trifles με κυδώνια και κρέμα από δυο σοκολάτες δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 1 λεπτό. Πλένουμε καλά τα κυδώνια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το χυμό και τις φλούδες από το λεμόνι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τοποθετούμε τη σκεπασμένη κατσαρόλα στο φούρνο και ψήνουμε στους 170Ο C με 180Ο C για δυόμιση ώρες. Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από τις τεμαχισμένες σοκολάτες. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε τη σοκολάτα στην παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Στραγγίζουμε τα κυδώνια, τα τοποθετούμε σε μπωλ και αδειάζουμε πάνω από αυτά την μους σοκολάτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
ΛΙΚΕΡ ΚΥΔΩΝΙΟΥ
Σουρώνουμε 500 γρ. περίπου από το σιρόπι που έχει μείνει από τα κυδώνια και ανακατεύουμε με ένα μπουκάλι βότκα για να φτιάξουμε λικέρ κυδωνιού. Προσθέτουμε και ένα ξυλάκι κανέλα για άρωμα. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr